...BRUNO ANDRADE...
...BRUNO ANDRADE... Foto: Peter de Koning

OUD-PROF NU ASSISTENT BIJ WILLEM II -21

Bruno Andrade blijft voetbalwereld trouw


LINDA VAN DE WIEL

De in Boxtel woonachtige Bruno Andrade (31) start het komende voetbalseizoen als assistent-coach bij de nieuwe selectie onder 21 van Willem II. De voormalige profvoetballer met Braziliaanse wortels kreeg de functie aangeboden na een succesvolle stage bij de Tricolores in Tilburg.

,,Ik heb de opleiding UEFA C met succes afgerond en ben nu bezig met niveau B”, vertelt een enthousiaste Andrade. ,,Vanwege het coronavirus kon ik de cursus niet afronden omdat ik geen training kon geven. Maar ik heb door de opleiding en mijn stage bij JO-19, ook bij Willem II, wel ontdekt hoe mooi ik het trainersvak vind.”

Andrade speelde tijdens zijn stage ook bij de Belgische amateurs van KFC Esperanza Pelt in Neerpelt. ,,Maar daar moest ik stoppen. Wij speelden op zaterdag en de JO-19 van Willem II ook.” Het komende seizoen staat de voetballer onder contract bij RKSV Halsteren, dat in de hoofdklasse speelt. ,,Deze club speelt op zondag, dus dat is prima te combineren met de selectie onder 21. Die jongens voetballen op zaterdag.”

Andrade hoopt ver te komen in het trainersvak. ,,Er zijn vier opleidingen: UEFA, C, B, A en coach betaald voetbal. Ik ben zeer ambitieus en bekijk per jaar welk pad ik precies ga nemen. Maar ik hoop uiteindelijk als hoofdcoach binnen het betaald voetbal aan de slag te gaan.”

MOOIE HISTORIE

Zijn stage is de voetbalnomade erg goed bevallen: ,,Ik heb veel zin om in de voetbalwereld te blijven werken en me te ontwikkelen. Daar werk ik hard voor. Ik ben ook heel blij met de kans die Willem II me geeft. Het is mijn club, mijn thuis (Andrade speelde er van 2013 tot 2016 - red.). Toen ik stage wilde lopen werd ik daar met open armen ontvangen. Als speler heb ik een mooie historie met de club. De klik is er dus al.”


HONK- EN SOFTBALTRAININGEN HERVAT

JRC Ducks wil per 1 juli al wedstrijden spelen

Voorzitter Anneke van Zanen van het NOC*NSF heeft maandag een plan aangeboden aan minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport om de competities voor zomersporten vanaf 1 juli te laten starten. De geplande startdatum is nu 1 september. Ook de leden van de Boxtelse soft- en honkbalvereniging Ducks staan te springen om hun competitie te hervatten.

De datum die het kabinet nu heeft vastgesteld, is te laat voor de sporters,omdat de competitie maar tot begin oktober duurt. Doorspelen kan uiterlijk tot eind oktober; daarna wordt de buitentemperatuur te koud, omdat spelers relatief veel stilstaan. De KNBSB denkt dat het honk- en softbal op een veilige manier beoefend kan worden, doordat spelers op een enorm groot veld op vaste posities en op ruime afstand van elkaar spelen. Honklopers komen kortstondig langs. Alleen de afstand tussen scheidsrechter en catcher is klein, maar ook daar zijn oplossingen voor te bedenken.

De insteek is om per 1 juli te starten met drie oefenweekenden, waarna een competitie opgestart kan worden. De club hoopt snel op duidelijkheid.

TRAINEN

Bij JRC Ducks wordt wel volop getraind sinds de maatregelen dat weer toelaten. De honkbaljunioren hebben na het afgelopen seizoen een trainerswissel gehad en stonden te popelen om na de zaaltrainingen de competitie te hervatten. Er worden nog geen wedstrijden gespeeld, maar de jongens zijn toch al intensief bezig met slaan, veldspel oefenen en pitchen/catchen. Daarmee maken ze zich klaar voor de mogelijke herstart van de competitie. Naast een plaats in de subtop willen de junioren graag betere honkballers worden en vooral plezier hebben, óp en buiten het veld. Het team bestaat momenteel uit negen man en kan dus versterking goed gebruiken. Jongens tussen de zestien en 21 jaar zijn welkom om een keer te komen kijken op maandagavond van 18.30 tot 20.30 uur of zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Ook kunnen geïnteresseerden zes keer vrijblijvend meedoen.

JUNIOREN

Ook de meiden van het juniorensoftbal mochten als een van de eerste teams weer op het veld om te sporten. In eerste instantie natuurlijk met inachtneming van de anderhalvemeterregel, wat ondanks enige gewenning ontzettend goed ging, maar nu zelfs weer gewoon zoals in alle eerdere seizoenen.

Ondanks alle maatregelen die getroffen moesten worden, hebben de meiden wel een nieuwe aanwinst binnen het team waardoor ze nu een complete ploeg van negen kunnen vormen. Maar ook hier is aanwas van nieuwe leden welkom. Het wedstrijdgevoel blijft natuurlijk een gemis en daarom spelen de junioren vanaf dit weekend onderlinge partijtjes. Dit is goed voor de binding binnen de club, meldt de vereniging. Meiden tussen de zestien en 21 jaar die geïnteresseerd zijn in softbal, zijn welkom om een kijkje te komen nemen bij de trainingen op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en mogen zes keer vrijblijvend meedoen. De velden zijn gelegen aan de Voetboog in Boxtel.

Meer informatie is te vinden op de website: www.jrc-ducks.nl.