Jorrit Custers (links) en Daan Michiels (rechts) besloten vrijdag om de skatebaan even links te laten liggen en het ontstane vijvertje aan het Heesterbos te doorkruisen op hun bmx-fietsen. Jorrits tweelingbroer Hidde (rechtsachter op de foto) zou hen spoedig volgen. (Foto: Gerard Schalkx).
Jorrit Custers (links) en Daan Michiels (rechts) besloten vrijdag om de skatebaan even links te laten liggen en het ontstane vijvertje aan het Heesterbos te doorkruisen op hun bmx-fietsen. Jorrits tweelingbroer Hidde (rechtsachter op de foto) zou hen spoedig volgen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

What's Up, Jorrit, Daan & Hidde?


Voor de een zorgde de storm van vorige week woensdag voor fikse schade. Voor de ander leverde hij dagenlang waterpret op. Bijvoorbeeld voor de Liempdse tweelingbroers Jorrit en Hidde Custers en Daan Michiels (allen 9 jaar). Het drietal dook vrijdag de plas in die ontstond in het infiltratieveldje aan het Heesterbos. Zaterdag besloot het drietal even uit te blazen...

Heb je meegekregen dat het zo flink heeft geregend, Jorrit? ,,Ik heb niets gemerkt. Dat er overal water lag daarna, was alleen leuk. Zo konden we in de plassen spelen."

Daan, spelen jullie vaker samen met zijn drieën en wat doen jullie dan allemaal? ,,Ja, best vaak. We gaan best vaak kikkers vangen, de trampoline op, maar ook naar de skatebaan. Daar lag ook wel wat water, maar nog niet zoveel."

Maar Hidde, wat zeiden jouw papa en mama toen je thuiskwam? .Dat we meteen moesten douchen! We zijn eerst buiten met de sproeier afgespoten. En daarna zijn we met z'n allen het zwembad ingesprongen."

Wilden jullie meteen naar buiten om de plas in te springen? Daan: ,,Nou, we kwamen daar voorbijgefietst en toen besloten we door de plas heen te gaan." Jorrit: ,,We waren eigenlijk onderweg naar de skatebaan [aan de Hogenbergseweg. red.]. Maar toen kwamen we dit tegen. We zijn wel eerst naar huis gegaan om te vragen of het mocht."

En, gaan jullie vandaag weer helemaal modderig worden? Jorrit: ,,We zouden vandaag weer kunnen gaan, maar zijn gisteren al drie keer geweest." Het drietal besluit om het deze zaterdag even rustig aan te doen. Filmpje kijken, even gamen... maar niet te lang: buiten spelen is belangrijk, vinden de ouders. Jorrit: ,,Maar we hoeven niet altijd naar buiten hoor, als het stormt bijvoorbeeld niet, dan mogen we binnen blijven."

Maar op de vraag waar ze het liefst spelen, kunnen de drie kort zijn: ,,Buiten!"

p Jorrit Custers (links) en Daan Michiels (rechts) besloten vrijdag om de skatebaan even links te laten liggen en het ontstane vijvertje aan het Heesterbos te doorkruisen op hun bmx-fietsen. Jorrits tweelingbroer Hidde (rechtsachter op de foto) zou hen spoedig volgen. (Foto: Gerard Schalkx).