Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Fikse schade na hevige regenval

PÅL JANSEN

Overal in Brabant zorgde de regenval van gisteravond voor flinke overlast en schade. Zo zag het bedrijf Van Nunen Design op het Liempdse bedrijventerrein Daasdonk zijn dak inzakken: het water kon niet worden afgevoerd door een verstopte sloot. Ook de gevel liep forse schade op.

Een flinke domper, weet mede-eigenaar Trees van Nunen. ,,In 25 jaar dat we hier zitten hebben we nog nooit zoiets meegemaakt. Het water kon niet weg. De naastgelegen sloot zat vol en aan het einde ook verstopt", verklaart Van Nunen. ,,De weg stond hier ook blank en alle pijpen waren vol. De overstort kon het niet aan." Niet alleen het dak is vernield, maar ook de voorgevel is uit zijn voegen gerukt.

WATERPARADE

Er was overigens niet alleen bij Van Nunen Design, maar ook op andere plekken in Liempde, zoals aan de Oude Dijk, flinke overlast. De kortstondige waterparade bereikte ook Boxtel. Zo moest de Vincentiusvereniging de brandweer inschakelen voor haar winkel aan de Stationsstraat. En het regende ook online verschillende foto's en video's van flinke plassen en ondergelopen brandgangen.


p De waterval van gisteravond zorgde voor flinke schade bij het Liempdse bedrijf Van Nunen Design. (Foto: Gerard Schalkx).