SP: aandacht voor kwetsbare groepen bij nieuw beleid

Boxtelaren met een migratieachtergrond worden vaak ondergesneeuwd wanneer de gemeente Boxtel nieuw beleid maakt. Dat stelt coalitiepartij SP in vragen aan het college van B en W. Daarom vraagt de raadsfractie om meer aandacht voor deze doelgroep.

SP heeft de laatste tijd al vaker aandacht gevraagd voor kwetsbare groepen: met name laaggeletterden, mensen met een smalle beurs en Boxtelaren met een migratieachtergrond noemde de partij hierbij. Zo ook in de discussie rondom de verduurzaming van Boxtel: de partij vroeg zich af hoe voorkomen kan worden dat alleen de mensen die al geïnteresseerd zijn in groene initiatieven meedoen aan het gesprek.

Deze groepen worden vaak ondergesneeuwd tijdens de beleidsvorming, vindt SP. Als voorbeeld noemt de partij de concept-beleidsnotitie Ouder worden in Boxtel, waar geen specifieke aandacht is voor etnisch diverse Boxtelaren. Daarom stelt de raadsfractie voor deze groepen bij elk nieuw beleid onder de aandacht te brengen.

Ook stelt SP voor om deze doelgroep meer te betrekken bij activiteiten en burgerparticipatieprojecten. Daarnaast suggereert de fractie een Minderhedenplatform, om zo deze groep specifiek bij de problematiek te betrekken. Ook moet het thema onder de hoede komen van een portefeuillehouder.