Trainster Ankie van Oirschot brengt buitenshuttles langs bij jeugdlid Evelien van Weert. Omdat alle feestelijke jubileumactiviteiten niet door konden gaan vanwege het coronavirus, besloot de badmintonclub BC '80 Blusco Boxtel haar jeugdleden een cadeautje te brengen. (Foto: eigen collectie).
Trainster Ankie van Oirschot brengt buitenshuttles langs bij jeugdlid Evelien van Weert. Omdat alle feestelijke jubileumactiviteiten niet door konden gaan vanwege het coronavirus, besloot de badmintonclub BC '80 Blusco Boxtel haar jeugdleden een cadeautje te brengen. (Foto: eigen collectie). Foto: BC '80

VERENIGING GEEFT BUITENSHUTTLES

Badmintonclub BC '80 houdt jeugd thuis bezig

Het coronavirus zorgt ervoor dat 2020 niet het feestjaar wordt dat badmintonvereniging BC ’80 Blusco Boxtel had gepland. Daarom bedachten de trainers een alternatief voor de jeugdleden: de coaches gingen langs bij hen thuis en brachten speciale buitenshuttles langs als cadeau.

BC ’80 Blusco Boxtel is opgericht in 1980 door een aantal fanatieke badmintonners. Op 7 januari bestond de club precies veertig jaar. Het moest een feestjaar worden met verschillende evenementen voor zowel de jeugd als senioren. Met een toernooi in het donker met blacklight en grappige accessoires werd het feestjaar ingeluid.

CORONAVIRUS

Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Sinds half maart moesten alle sportclubs hun deuren sluiten, zo ook BC ’80. Via sociale media werden er af en toe een paar oefeningen gedeeld, zodat de leden thuis actief konden blijven. Ook werden er door sporters zelf netten gekocht en partijtjes gespeeld op gepaste afstand. Door een tegen een spelen kan de anderhalvemeterregel in acht worden genomen

BUITENSHUTTLES

Op 11 mei kwam er groen licht om met kinderen onder de twaalf jaar buiten te sporten. Voor badminton is dit erg lastig: de shuttles waaien namelijk weg. Begin juni kwam er een speciale buitenshuttle op de markt. Het idee ontstond om alle jeugdleden een koker zogeheten airshuttles cadeau te doen, zodat ze thuis kunnen oefenen. De shuttles zijn vorige week dan ook persoonlijk door twee leden van de club, een trainer en jeugdcommissielid, rondgebracht. De jeugdleden waren erg blij met shuttles, meldt de club.

Elke dinsdag om 19.00 uur wordt er een oefening gedeeld op Facebook- en Instagram-pagina van BC ’80. De jeugdleden kunnen de oefeningen dan thuis uitvoeren. Daarnaast kunnen ze een prijs winnen als ze de gekste, leukste of grappigste oefening bedenken.


p Trainster Ankie van Oirschot brengt buitenshuttles langs bij jeugdlid Evelien van Weert. Omdat alle feestelijke jubileumactiviteiten niet door konden gaan vanwege het coronavirus, besloot de badmintonclub BC '80 Blusco Boxtel haar jeugdleden een cadeautje te brengen. (Foto: eigen collectie).