Justitie eist vier jaar celstraf voor 'kerstman' Boxtel

Vier jaar celstraf. Dat hoorde een 28-jarige Boxtelaar die verdacht wordt van grootschalige drugshandel, maandag tegen zich eisen door het Openbaar Ministerie (OM) in 's-Hertogenbosch. De man, die zichzelf de kerstman noemde in het illegale wereldje, werd volgens het OM bij zijn daden geholpen door zijn moeder (66) tegen wie vijf maanden opsluiting werd geëist.

De man werd in februari 2019 in zijn woonplaats aangehouden nadat hij iemand vanuit zijn auto had bedreigd. De politie trof een heuptasje met zakjes drugs bij de Boxtelaar aan toen zij hem in de cel opsloten. Bij een latere arrestatie werden nog eens van dergelijke zakjes gevonden.

Zijn moeder woonde aan de Selissenwal en later aan het Apollopad. De politie trof er bij huiszoekingen onder meer xtc, cocaïne en mdma aan. Maar ook een machinegeweer met patronen waarop de vingerafdrukken van de zoon werden aangetroffen.

De vrouw ontkende iets met de drugshandel te maken te hebben, haar zoon gaf voor de rechter aan dat het voor hem een manier was om van zijn schulden af te komen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.