Wim Ketelaars (links) overhandigt Arjen Witteveen de giften, Martijn van Rosmalen (rechts) geeft ze aan Toon van der Sloot. (Foto: Jan Hermens).
Wim Ketelaars (links) overhandigt Arjen Witteveen de giften, Martijn van Rosmalen (rechts) geeft ze aan Toon van der Sloot. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

LIONSCLUB DOMMEL EN AA PAKT FLINK UIT

Attenties voor gezinnen die het niet breed hebben


Jan Hermens

Arjen Witteveen, voorzitter van Voedselbank Boxtel en omstreken en Toon van der Sloot, voorzitter van de plaatselijke Vincentiusvereniging, kregen maandagavond in restaurant Plein 2 van Lionsclub Dommel en Aa vouchers, gezelschapsspellen en potten soep. De geschenken vertegenwoordigen een waarde van 3.600 euro.

We serve, dat is het motto van de Lions wereldwijd. Met die gedachte in hun achterhoofd ondersteunen de leden van Lionsclub Dommel en Aa jaarlijks goede doelen. Daarnaast organiseren ze elk jaar een uitje voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Dit keer liep alles een beetje anders.

Wim Ketelaars legt namens de Lions uit: ,,We hebben twee keer activiteiten in de Spiegeltent op touw gezet, waaronder een circus. Circus Sijm is in Boxtel geweest en we hebben Beekse Bergen bezocht met kinderen van cliënten van de voedselbank en de Vincentiusvereniging. Nu stond een bezoek aan Dierenrijk in Nuenen op de planning, maar dat kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan."

Dus bedacht de Lionsclub een andere manier om de kinderen toch blij te maken. Ketelaars: ,,We zamelen altijd geld in. Daarnaast stelde Rabobank Hart van De Meierij middelen beschikbaar voor mensen die in deze coronatijd iets organiseren. De bank heeft ons eigen bedrag verdubbeld. Zo zijn we tot 3.600 euro gekomen." Lions-president Martijn van Rosmalen vult aan: ,,We hebben bij vier lokale ondernemers ingekocht: Verde, het IJscafé, Bij d'Ingens en Anyfma. Zo snijdt het mes aan twee kanten: we geven gezinnen iets extra's en steunen plaatselijke winkeliers."

De verdeling van de spullen ligt bij de voorzitters van de voedselbank en de Vincentiusvereniging. Zij weten naar wie de attenties gaan en hoe de gezinssamenstelling is. Witteveen: ,,Ik dank de Lions van harte. Onze cliënten zijn hier zeker blij mee." Van der Sloot vult aan: ,,De gezinnen die wij helpen bestaan veelal uit alleenstaande moeders met kinderen. Zij kunnen elk extraatje gebruiken."


p Wim Ketelaars (links) overhandigt Arjen Witteveen de giften, Martijn van Rosmalen (rechts) geeft ze aan Toon van der Sloot. (Foto: Jan Hermens).