Voetbalclub DVG houdt in juli een kubbcompetitie


Op de velden van voetbalvereniging DVG in Liempde wordt vanaf 1 juli vier weken op rij een sportieve competitie gehouden. Zonder bal, maar met houten stokken en blokken. Op het programma staat het populaire buitenspel kubb, overgewaaid uit Scandinavië.

Woensdag 29 en donderdag 30 juli zijn de kwartfinales, vrijdag 31 juli staan zowel de halve als de eindfinale op het programma. De competitie is bedoeld voor deelnemers vanaf achttien jaar. Er wordt gespeeld op woensdag-, donderdag-, en vrijdagavonden. Een team, dat uit twee personen bestaat, verschijnt een avond in de week op het veld en speelt dan meerdere partijen. Deelname is gratis.

Kubb lijkt wat op petanque en bowling, maar dan zonder ballen. Deelnemers proberen met stokken houten blokken om te gooien. Mikken, dat is de kunst. En er komt ook strategie bij kijken.

De competitie staat open voor leden én niet-leden van DVG. Aanmelden: tot 24 juni via mirandavanderleest@gmail.com.


Filmvoorstelling 'Beautiful Boy' in De Kloosterhof

Hoe ver ga je voor je drugsverslaafde kind? Dat is de centrale vraag in de film Beautiful Boy van regisseur Felix van Groeningen. De Amerikaanse biografische rolprent is woensdag 24 juni te zien in het Liempdse dienstencentrum De Kloosterhof.

Hoewel de achttienjarige Nic Sheff alles mee lijkt te hebben in het leven – hij is mooi, slim én een getalenteerde schrijver – kiest hij toch voor de drugs. Iets wat vader David maar moeilijk kan begrijpen. Maar dat belet hem niet alles te doen wat in zijn macht ligt om Nic te helpen.

Beautiful Boy begint woensdag om 19.30 uur; een halfuur eerder gaat de zaal open. Bezoekers betalen 2,50 euro entreegeld (inclusief een kopje koffie of thee). Belangstellenden dienen zich aan te melden via telefoonnummer (0411) 63 16 51 of e-mail: beheerder@stg-bol-liempde.nl.