Het standbeeld van 'zuster Slot' oftewel zuster Charlotte nabij basisschool De Oversteek. Haar echte naam was Petronella van Egmond en zij was van 1891 tot 1937 hoofd van de bewaarschool in Liempde. (Foto: SPPiLL).
Het standbeeld van 'zuster Slot' oftewel zuster Charlotte nabij basisschool De Oversteek. Haar echte naam was Petronella van Egmond en zij was van 1891 tot 1937 hoofd van de bewaarschool in Liempde. (Foto: SPPiLL). Foto: SPPiLL

VOORMALIGE SCHOLEN IN BEELD

Gidsen onderwijzen in Liempds onderwijs

Hoe zat en zit het met onderwijs in Liempde? Om dit uit te leggen, houden gidsen van Gastvrij Liempde zondag 21 juni een wandelexcursie door het dorp. Deze tocht door het centrum brengt deelnemers langs diverse voormalige en huidige onderwijslocaties. De wandeling start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

De excursie voert langs veel locaties waar in het verleden onderwijs werd verzorgd, zoals het patronaat, het klooster, ’t Vunderke en het eerste schooltje in de Pastoor Dobbeleijnstraat. De Gastvrij Liempde-gidsen die de wandeltocht leiden, hebben interessante feiten en aansprekende anekdotes voorbereid.

In verband met de coronamaatregelen kunnen maximaal vijftien personen deelnemen. Tijdens de wandeling wordt de anderhalve meter afstand gewaarborgd. Dit geldt ook voor start- en eindpunt D’n Liempdsen Herd. Hier zijn diverse maatregelen getroffen op basis van het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Deze maatregelen gelden zowel voor de terrassen als het bezoekerscentrum zelf.

KOSTEN

De excursie is rond 12.00 uur afgelopen. Kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via e-mail: info@liempdsenherd.nl.

p Het standbeeld van 'zuster Slot' oftewel zuster Charlotte nabij basisschool De Oversteek. Haar echte naam was Petronella van Egmond en zij was van 1891 tot 1937 hoofd van de bewaarschool in Liempde. (Foto: SPPiLL).