Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, Fennard?

Het is slechts weinigen gegeven, maar Fennard Drenth is een echte geluksvogel. De achtjarige heeft namelijk een rol in een strip. Hij speelt in het vijfde boek van de Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans een kleine, maar belangrijke rol op de laatste pagina.

Wauw! Jij hebt een rol in een echt stripboek, Fennard. Hoe vind je dat? ,,Ik ben echt heel erg blij en trots dat ik in ‘Steak Stickerman’ sta. Op de eerste pagina staat mijn huis en op de laatste pagina heb ik zelf een rol. En nu kom ik zelfs in de krant. Ik heb al de hele dag zin in dit interview.”

Hoe kom jij eigenlijk in de reeks van Anders-Man terecht? ,,Schrijver en tekenaar Ralph Dikmans is mijn buurman. In de strip is hij Anders-Man. Zijn kinderen Anne en Cas hebben ook allebei een rol. Anne is een superheld en heet Anders-An. Cas speelt een superschurk die schiet met gesmolten kaas. Ik dacht: ‘Als Anne en Cas in het boek staan, wil ik ook.’ En toen heb ik het gevraagd. Best vaak. Misschien wel 500 keer… In deel vier had hij geen rol voor me, maar in deel vijf dus wel. Weet je waarom? Omdat ik zijn favoriete buurjongen ben.”

Wat is je rol in het boek? ,,Ik speel mezelf en ik kom een boete brengen naar Anders-Man. Ik heb zelf bedacht dat het een boete is van één miljoen euro.”

Wat zeggen de kinderen op jouw school De Spelelier? ,,Ze vinden het heel leuk dat ik een klein rolletje heb. De juf is ook heel blij voor mij. Sommige kinderen zijn stiekem ook jaloers. Ze mochten allemaal naar het boek kijken maar niemand mocht eraan komen. Ralph heeft mij het allereerste exemplaar zelf gegeven en ik ben er heel zuinig op. Ik wil absoluut niet dat het beschadigt.”

Wat vind je van de strip? ,,Ik vind de strip superleuk en spannend. Voor mij het is het heel leuk dat er bekenden inzitten. Écht iedereen moet het gaan lezen.

Kun je zelf ook goed tekenen? ,,Nee ik ben er heel slecht in en vind het ook niet leuk. Maar stripboeken lees ik heel graag. Wat mijn favoriete stripboek is? Anders-Man natuurlijk!”

t Fennard (8) laat het stripboek zien waar hij een rol in speelt. De tekenaar en schrijver, Ralph Dikmans, is zijn buurman. (Tekst en foto: Linda van de Wiel).