Diploma-uitreiking Baanderherencollege vindt plaats in veertien bijeenkomsten

MARC CLEUTJENS

De diploma-uitreiking op het Baanderherencollege (BHC) en het Praktijkonderwijs in Boxtel belooft een driedaagse marathon te worden. Op 6, 7 en 8 juli worden alle eindexamenkandidaten vanwege de coronacrisis per klas uitgenodigd om hun diploma in ontvangst te nemen. ,,Dat betekent dat we veertien diploma-uitreikingen gaan houden”, zegt teamleider mavo Willem Voets van het BHC.

Voets is erg tevreden over de slagingspercentages op het BHC en het Praktijkonderwijs. Vrijwel alle leerlingen hebben hun diploma gehaald; deze week zat nog één leerling in spanning te wachten op de uitslag van een resultaatverbeterende toets. ,,De kans is groot dat ook deze leerling slaagt en dan staan we op een score van 100 procent”, aldus Voets.

De coronacrisis stond het jaarlijkse gala in de weg. ,,We hebben alternatieven onderzocht, zoals een galastoet zonder feestavond, maar de meeste leerlingen voelden daar niet voor. Of we na de september een gala houden, staat nog niet vast. Dat hangt af van de overheidsrichtlijnen. We willen er in elk geval niet te lang mee wachten omdat de binding van de leerlingen met onze school misschien vermindert.”

DUBBEL EN DWARS

Voets zegt dat het BHC en het Praktijkonderwijs veel werk maken van de diploma-uitreiking. ,,We gaan écht uitpakken om de leerlingen te laten zien dat ze hun diploma dubbel en dwars verdiend hebben. Ik weet zeker dat ze er allemaal keihard voor gewerkt hebben en dat niemand het diploma in deze coronatijd zo maar eventjes cadeau krijgt.”

De diploma-uitreiking wordt vanwege de RIVM-richtlijnen gehouden in sporthal De Dommel, waar eindexamenleerlingen per klas verzamelen. Samen met maximaal twee genodigden mogen ze coronaproof plaatsnemen in de sporthal en worden ze getrakteerd op toespraken en muziek. ,,Na elke sessie wordt de zaal ontsmet, zodat een nieuwe groep welkom is. Zo gaan we dat drie dagen lang veertien keer doen”, aldus de teamleider mavo.