Door deze QR-code te scannen met je smartphone kun je doneren aan het Rode Kruis.
Door deze QR-code te scannen met je smartphone kun je doneren aan het Rode Kruis. Foto:

Rode Kruiscollecte vindt alleen digitaal plaats door corona

Vanwege de coronacrisis gaan vrijwilligers van Het Rode Kruis dit jaar in de laatste week van juni niet met de collectebus langs de deuren. Donaties kunnen uitsluitend digitaal worden overgemaakt, onder meer via de QR-code die bij dit artikel staat afgedrukt.

De collecteweek van Het Rode Kruis duurt van 21 tot en met 27 juni. Wie doneert, draagt bij aan het lokale werk van de hulporganisatie, meldt collectecoƶrdinator Wieke Doevendans. ,,Onze vrijwilligers ondersteunen de zorg in crisistijd, verspreiden voedselpakketten of bieden ondersteuning bij een evacuatie. Juist in deze crisistijd is onze hulp hard nodig. Met een financiƫle bijdrage kunnen we mensen in nood blijven helpen", aldus Doevendans.

Mensen kunnen doneren via de folder die huis-aan-huis wordt verspreid tijdens de collecteweek. Ook worden sociale media ingezet om mensen te benaderen voor een donatie via een digitale collectebus. Een derde optie is via de Ideal QR-code die hieronder staat afgedrukt.




Geen Boxtel Oost Dag

De Boxtel Oost Dag op 27 september wordt vanwege het coronavirus verzet. Hoewel vergunningsplichtige evenementen vanaf 1 september vooralsnog door mogen gaan, verwachten de organisatoren dat de beperkende maatregelen worden verlengd. Het wijkorgaan Boxtel-Oost hoopt het evenement, dat in 2019 vanwege slecht weer ook al werd afgeblazen, volgend jaar wel weer te houden.