Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Vion brengt Boxtel veel goeds


Als oud-medewerker en OR-lid van Vion in Boxtel voel ik mij geroepen om een tegengeluid te laten horen in het belang van Vion. Ik lees alleen negatieve berichten en dat er zelfs wordt gezegd Vion weg te willen hebben uit Boxtel. Ik woon zelf in Boxtel en tot aan mijn pensioen in 2018 heb ik 52 jaar met trots bij Encebe Vleeswaren gewerkt.

Het bedrijf wat nu Vion is, is al sinds 1929 gevestigd op deze plek in Boxtel. Het brengt heel veel inwoners van Boxtel werkgelegenheid en dat zijn zeker niet alleen arbeidsmigranten maar juist ook veel Boxtelaren. Dat brengt de gemeente Boxtel heel veel goeds. Moet je eens denken wat er met al deze mensen gebeurt als het bedrijf weg zou moeten.

Ook nu met corona doet Vion zijn uiterste best om alle coronamaatregelen door te voeren en goed op te volgen. Ik heb veel contact met mijn oud-collega’s die nog bij Encebe en Vion werken en zij bevestigen dat allemaal. Het is in de productie trouwens altijd al goed geregeld qua hygiëne. Ik vind het natuurlijk ook niet fijn om te lezen over coronabesmettingen in mijn eigen dorp maar dat valt Vion als werkgever niet te verwijten als je het mij vraagt.

Ook de geuroverlast is zo’n punt. Vion is bezig met een geuronderzoek door deskundigen. Vanwege de coronamaatregelen weten we allemaal dat er beperkingen zijn en dat geldt dus ook voor het onderzoek. Ik ben blij dat Vion dit onderzoek überhaupt doet. Ze tonen hun wil dat ze er iets aan willen doen. Ze laten Boxtel niet moedwillig in de stank zitten, waarom zouden ze?

Ik heb vertrouwen in mijn oud-werkgever en wil ze graag een hart onder de riem steken.

        HARRIE BLUMMEL


Terrasje in Boxtel: tweeledig

Ook de gemeente Boxtel heeft vrij recent besloten dat exploitanten op en om het centrum hun terras mogen vergroten na rato. Dat dit niet altijd probleemloos verloopt kun je niet voorkomen, maar ik hoop dat allen de huidige regels respecteren.

Hier wordt natuurlijk graag gebruik van gemaakt door deze exploitanten (mits ze zich aan de regels houden) maar dat een exploitant zich bestaande, geplaatst door de gemeente, bankjes toe-eigent tot haar terras (waar dán een consumptie verplicht is) vind ik niet realistisch. Helaas gebeurt dit op de hoek van de Rechterstraat/Kruisstraat. Hierdoor kunnen inwoners van Boxtel (en anderen) als voorheen géén gebruik maken van deze openbare bankjes wat in mijn optiek niet de doelstelling is van de 'noodmaatregeling' in deze absurde coronatijd.

Ik wil bij deze de uitbater niet in diskrediet brengen, maar ik vind (en ik niet alleen): regels zijn regels.

Ik heb dit geverifieerd tijdens een gesprek in het centrum met onze burgemeester en de betreffende wethouder en deze vonden het ook niet correct dat dit permanent gebeurt, maar het mag wel in het weekend.

Ik c.q. we hopen dat dit opgelost wordt naar tevredenheid van allen en dat de exploitanten eindelijk weer een goede omzet hebben. Dat hebben ze hard nodig. Kort gezegd: allen suc6.


        MARTIN VAN TILLAART

Naschrift redactie: Dinsdag werd ook het tweede stoeltje verwijderd. De plek wordt benut voor een presentatievak met de nieuwe bestrating van de Rechterstraat. Die is los, in een omlijsting, vanaf 24 juni op deze plek voor het publiek te bekijken. Zie het artikel aan de linkerkant van deze pagina.