Aandachtig bekijkt burgemeester Ton Rombouts (rechts) de foto's van het kaart- en kwartetspel. Ton Holten (links) en Cees van der Velden van de Gildenbondsharmonie boden hem het proto-type aan.
Aandachtig bekijkt burgemeester Ton Rombouts (rechts) de foto's van het kaart- en kwartetspel. Ton Holten (links) en Cees van der Velden van de Gildenbondsharmonie boden hem het proto-type aan. Foto: Piet van Oers

Gildenbondsharmonie gaf al in 1989 een Boxtels kaart- en kwartetspel uit

Het is niet voor het eerst dat in Boxtel een kwartetspel wordt uitgegeven. In 1989 nam de Gildenbondsharmonie daartoe ook al eens het initiatief met als doel inkomsten te genereren voor muziekopleiding en aanschaf en onderhoud van instrumenten en kostuums.

HENK VAN WEERT

In november van dat jaar, in aanloop naar de feestdagen, lanceerde het muziekkorps het kwartetspel door een ingelijst prototype aan te bieden aan toenmalig burgemeester Ton Rombouts. Destijds leverde Brabants Centrum veel foto's voor de diverse kaarten van het spel, dat in een oplage van vijfduizend stuks werd uitgegeven.

RELATIEGESCHENK

Bij voorintekening werd het merendeel van de voorraad al verkocht: de harmonieleden hoefden daardoor nog maar zeshonderd spellen zelf aan de man te brengen. De gemeente nam duizend spellen af. Net als diverse bedrijven gebruikte Boxtel de kwartetten, die ook als kaartspel konden dienen, als relatiegeschenk.


p Aandachtig bekijkt burgemeester Ton Rombouts (rechts) de foto's van het kaart- en kwartetspel. Penningmeester Ton Holten (links) en vicevoorzitter Cees van der Velden van de Gildenbondsharmonie boden hem het prototype aan. (Foto: Piet van Oers).