Medewerkers van aannemingsbedrijf Van Pinxteren waren gisteren volop bezig het aanbrengen van de nieuwe klinkers op het erf achter de Kinderboerderij. (Foto: Henk van Weert).
Medewerkers van aannemingsbedrijf Van Pinxteren waren gisteren volop bezig het aanbrengen van de nieuwe klinkers op het erf achter de Kinderboerderij. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

BEPERKTE, MAAR VERBETERDE TOEGANG

Kinderboerderij opent met een vernieuwd erf

Na lange tijd van onduidelijkheid mag Kinderboerderij Boxtel vanaf woensdag 17 juni de poort weer openzetten voor bezoekers. Het erf van de hoeve aan het Apollopad wordt momenteel beter toegankelijk gemaakt voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Het asfalt maakt plaats voor klinkers.

Met de herbestrating realiseert stichting Kinderboerderij Boxtel een van haar doelen: de locatie goed begaanbaar houden voor iedereen. Bestuurslid Jac Nouwens: ,,Asfalt en een boerderij passen natuurlijk niet bij elkaar. Daarbij zaten er veel hobbels en scheuren in. De gemeente had de aanpak van het terrein al in de planning staan, omdat zij de eigenaar is van de grond en het pand."

UITGIFTE FICHES

Bij de openstelling horen wel enkele maatregelen in verband met het coronavirus. Zo mogen er maximaal twintig mensen aanwezig zijn op het terrein, inclusief het personeel. Het aantal bezoekers wordt bijgehouden middels de uitgifte van fiches. Zijn deze op, dan sluit de poort. Op donderdag 18 juni wil ook Dagje Thuis van ContourdeTwern weer beginnen met haar activiteiten.


p Medewerkers van aannemingsbedrijf Van Pinxteren waren gisteren volop bezig met het bestraten van het erf achter de Kinderboerderij. (Foto: Henk van Weert).