Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

D'N LIEMPDSEN HERD STOOKT ZONDAG DE OVEN CORONAPROOF HEET

Dampend brood met smaak van toen

Na enkele maanden van stilte stoken de vrijwilligers van het Liempdse (hobby)bakkersgilde de oven in het authentieke bakhuisje weer op. Zondag 14 juni verzorgen zij een broodbakdag op het achtererf van D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

Vanwege het coronavirus werd er de afgelopen maanden geen brood gebakken, maar zondag komen rond 12.30 uur de eerste mikken weer uit de oven. De tweede ronde volgt dan om 14.00 uur. De broodbakdagen vinden vanaf nu wederom elke tweede zondag van de maand plaats. Tijdens deze activiteit tonen de vrijwilligers het bakkersambacht in volle glorie.

In mei vorig jaar is op het achtererf van D’n Liempdsen Herd een authentiek bakkershuisje gerealiseerd. In de oven wordt nog boven open vuur brood gebakken, met volgens de bakkers ‘de smaak van toen’. Een brood kost drie euro. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

CORONAPROOF

In D’n Liempdsen Herd zijn diverse maatregelen getroffen op basis van het protocol ‘Heropening Horeca’ van Koninklijke Horeca Nederland. Deze regels gelden voor de terrassen en het gebouw van het bezoekers- en ontmoetingscentrum in Liempde. In het bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bezichtigen. Hiermee kan de dag coronaproof ingevuld worden.

p Het is vanaf zondag weer mogelijk om het bakkersambacht te volgen in D'n Liempdsen Herd. Dat kan met inachtneming van alle coronamaatregelen, want er mogen steeds slechts twee mensen het huisje tegelijk binnen gaan. (Foto: Ruud van Nooijen).

Het is vanaf zondag weer mogelijk om het bakkersambacht te volgen in D'n Liempdsen Herd. Dat kan coronaproof, want er mogen steeds slechts twee mensen het huisje binnen. (Foto: Ruud van Nooijen).