Brabants Buske Brent Valks.
Brabants Buske Brent Valks. Foto: Werner Valks

BRABANTS BUSKE BEZOEKT GEMONDE

Onvergetelijke felicitatie voor jarige Brent Valks


Jan Hermens

Brent Valks uit Gemonde werd zaterdag acht jaar en kreeg een wel heel bijzondere verrassing. Het Brabants Buske was naar zijn dorp gekomen om hem te feliciteren. Een oppepper voor het gezin Valks, dat een heftige tijd beleeft. Vader Werner is namelijk ongeneeslijk ziek. ,,We maken er het beste van."

Waar in de provincie iets te doen is, daar duikt vaak de rood en wit geblokte Volkswagen van Omroep Brabant op. Door alle coronaperikelen mocht het opvallende voertuig een poos niet op pad, maar zaterdag reed het Brabants Buske weer door dorpen en steden, met Gemonde als eerste stop.

Het team van Omroep Brabant zong Brent toe. ,,Hij is fan van het Buske. Brent houdt sowieso enorm van auto's en helemaal van deze. Hij vindt het tv-programma ook mooi", vertelt vader Werner.

BIJ DE KERK

Om haar zoon te verrassen, stuurde Brents moeder een berichtje naar de omroep. En jawel, het Buske toog naar Gemonde. Werner: ,,Niet naar ons huis, maar vanwege de coronamaatregelen naar de kerk."

Zijn ouders vertelden Brent dat ze naar de kerk gingen om een kaarsje voor opa op te steken. ,,Hij vond het geweldig toen hij het busje zag en zijn item werd opgenomen. We blijven samen genieten van de mooie momenten."


p Brent Valks en zijn zus Yente bij het Brabants Buske. (Foto: Werner Valks).