Honkbal JRC Ducks
Honkbal JRC Ducks Foto: eigen collectie

HONK- EN SOFTBALTRAININGEN HERVAT

Slaan en stelen mag weer bij JRC Ducks

Hoewel de competitie vooralsnog pas op 1 september mag starten, zijn de velden van honk- en softbalclub JRC Ducks in sportpark Den Wielakker weer regelmatig bezet voor trainingen. De KNBSB overlegt met sportkoepel NOC*NSF en het Rijk om zomersporten als honk- en softbal eerder te laten starten, maar daarover is nog geen uitsluitsel, meldt de Boxtelse club.

De honkballers en softbalsters van JRC Ducks hadden er net een serie zaaltrainingen op zitten en stonden te trappelen om weer 'de wei' in te gaan, toen het coronavirus uitbrak. Dus geen trainingen meer. Oefenwedstrijden waren gepland, maar daar ging vanaf medio maart week na week een streep door. Vervolgens werd de start van de competitie, begin april, uitgesteld.

ANDERE ROUTEKAART?

Begin mei gaf de Rijksoverheid groen licht voor het opstarten van de trainingen voor de jeugd en enkele weken later mochten ook de senioren met inachtneming van een aantal coronamaatregelen weer het veld op. Het Rijk heeft aangekondigd dat competitiewedstrijden pas vanaf 1 september mogen worden gespeeld. De KNBSB is momenteel actief in gesprek met NOC*NSF en met de overheid om mogelijkheden voor differentiatie op dat punt te bespreken. De honk-en softbalbond maakt zich hard via de sportkoepel om voor zomersporten een andere routekaart te hanteren waarin competitiewedstrijden voor honk- en softbal wél eerder mogen worden gespeeld. Hierover is echter tot op heden nog niets bekend.

UITPROBEREN

De velden in sportpark Den Wielakker worden inmiddels wel weer bezet door de leden van JRC Ducks. ,,Voor de teams is het enerzijds jammer dat er geen competitie is, maar anderzijds biedt het mogelijkheden om extra te trainen op verschillende onderdelen en binnen de teams dingen uit te proberen. Op deze manier hopen we dat de ploegen op het moment dat wedstrijden weer mogelijk zijn, goed voorbereid zijn en dat dit komend seizoen zal resulteren in klassenbehoud en voor Heren 1 wellicht promotie", aldus woordvoerster Helma van Geel van de JRC Ducks.

Wie mee wil doen of de sport uit wil proberen, kan contact opnemen via e-mail: info@jrc-ducks.nl. Kijk voor meer informatie op www.jrc-ducks.nl.

Trainingsschema

Pupillen honkbal        dinsdag 18.30-20.00
Aspiranten honkbal        maandag 18.30-20.00
Junioren softbal        dinsdag 19.00-21.00
Junioren honkbal        maandag 18.30-20.30
Junioren honkbal        zaterdag 14.00-16.00
Vrouwen 1        woensdag 19.00
Vrouwen 1        vrijdag 14.00
Vrouwen 2        vrijdag 18.30
Vrouwen 2        zondag 11.30
Mannen 1        woensdag 18.30
Mannen 1        vrijdag 18.30
Mannen 1        zondag 13.00
Mannen 2        vrijdag 18.30
Mannen 2        zondag 13.00

q Softbaltraining op de velden van JRC Ducks in sportpark Den Wielakker. (Foto: eigen collectie).