Jeugdclub JAS Liempde zit verlegen om leiding


Voor de maandag- en de donderdaggroepen zoekt Jeugd Actief Sportief Liempde (JAS) op korte termijn meer vrijwilligers. De club ziet zich anders genoodzaakt om 'andere alternatieven' te zoeken. ,,Als we niet snel extra leiding vinden, moeten we deze groepen misschien gaan samenvoegen. En dat is eigenlijk wel het laatste dat we willen", geeft Jeffrey Tuhumury van JAS aan.

De jeugdvereniging heeft vier avonden in de week, van maandag tot en met donderdag, activiteiten voor Liempdse kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Verdeeld over vier groepen komen zij samen in jeugdhuis Pius X aan de Heidonk in Liempde.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, maar voor de groepen 4 en 5 is de nood nu het hoogst. De leiding van iedere groep zorgt er samen voor dat er wekelijks een activiteit op het programma staat. Variëerend van een zaalvoetbaltoernooi of tikspel tot een speurtocht of houtbewerken. Buiten de avondprogramma's om, zijn de vrijwilligers door het jaar heen ook actief voor de vereniging tijdens onder meer de kerstmarkt, de flessenactie of heitje voor een karweitje.

Wie zich niet wekelijks in kan zetten, heeft ook de mogelijkheid om het bestuur van de club te versterken. De leden komen zo'n zes keer per jaar samen en organiseren de grote, overkoepelende activiteiten voor JAS Liempde. Geïnteresseerden kunnen zich melden via e-mail: info@jasliempde.nl.