Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WELOVERWOGEN KOERSWIJZIGING KLEDINGZAAK MR. & MRS. FILIPE

'Het wordt een hemel voor vrouwen'


RENS VAN DEN ELSEN

Filipe van den Borne van Mr. & Mrs. Filipe aan de Markt trekt zich terug uit de kledingwinkel. Zijn vrouw Diana zet de zaak alleen voort. Daarmee verdwijnt de herencollectie uit de schappen en vullen deze zich vanaf komend najaar met alleen nog dameskleding, schoenen en beauty-artikelen. Het is een weloverwogen keuze van het ondernemende echtpaar geweest, de coronacrisis heeft daarbij voor nieuwe inzichten gezorgd.

Vanaf het moment dat Filipe in augustus 2011 met zijn winkel begon, was hij het gezicht van de zaak. Dat de Boxtelaar zijn pijlen nu ergens anders op gaat richten voelt in eerste instantie dan ook een beetje vreemd. ,,Het zal voor onze klanten in het begin zeker even wennen zijn. Maar we hebben een fantastisch team in de winkel staan dat onder leiding van Diana zeker nog beter gaat draaien", geeft hij aan.

DRUK

De reden voor de koerswijziging is mede ingegeven door het feit dat de balans tussen werk en gezin (het stel heeft samen drie kinderen) steeds meer een uitdaging werd. Sinds 2015 runnen Filipe en Diana samen de zaak aan de Markt. Daarnaast zijn beiden betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties. Zo is Filipe onder meer actief bij het Centrummanagement en de ondernemersvereniging. Tel daar de drukke werkzaamheden voor de modezaak bij op en dan blijft er niet veel tijd meer over voor het gezin. En toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken... ,,Die hakte er financieel natuurlijk ook flink in en we merkten dat we extra kwetsbaar waren, omdat onze inkomsten volledig van de winkel afhangen. Daar hebben we wel wat nachten van wakker gelegen", beaamt het stel.

De crisis bracht echter ook nieuwe inzichten. Zo kwam het stel met een optie om een kledingstijlpakket samen te stellen en dit bij de klant thuis af te leveren. ,,En we zijn ook gewoon actief gebleven op onze social media-kanalen, waar we regelmatig setjes uit onze nieuwe collectie tonen. Hier werd zo positief op gereageerd dat we deze diensten voortzetten, zodat we onze klanten ook deels kunnen ontzorgen", aldus Diana.

NIEUWE KANSEN

Filipe en Diana speelden al langer met de gedachte om het een en ander aan te passen en corona gaf het extra zetje. ,,De afgelopen jaren zagen we bij de vrouwenafdeling een enorme groei. Om hier ruimte aan te kunnen geven, is de keuze gemaakt om afscheid te nemen van de herencollectie. Met name het schoenenaanbod zal flink uitgebreid worden. In Boxtel ontbreekt een mooie schoenenzaak, dus hier liggen volop kansen," aldus Diana. Ook wordt er een exclusieve beautylijn toegevoegd aan het assortiment.

De Boxtelse ondernemer stapt weliswaar uit de kledingbranche, maar zijn zakelijk hart blijft kloppen. Filipe stapt namelijk in een bedrijf dat in zogeheten leefvloeren (PVC) handelt. Daar pakt hij de particuliere kant van de zaak op, samen met zijn compagnon. ,,Het is een hele andere tak van sport, maar ik ben er erg enthousiast over en er liggen genoeg mogelijkheden", legt hij uit. ,,Ik ga mijn klanten en het team natuurlijk wel missen, maar ik zal nog regelmatig een keer binnenlopen en thuis aan de eettafel mag ik nog volop sparren met Diana", voegt Filipe er nog lachend aan toe.

VERANDERINGEN

Nu Diana de winkel overneemt, hoeven klanten niet te vrezen dat er ontzettend veel gaat veranderen. ,,Nee, de herenmode blijft ook nog even tot het zomerseizoen is afgelopen. Daarna vullen we die kant van het pand ook met de nieuwste najaarscollectie voor vrouwen", geeft Diana aan. In de zomervakantie vinden er wel wat kleine aanpassingen plaats, om hier en daar een extra vrouwelijke touch toe te voegen.

De sfeer in de winkel blijft echter als vanouds, benadrukt ze: ,,Als de regels het straks weer toelaten, willen we ook onze vaste events opnieuw opstarten, zoals de shopavond of de modeshows. En natuurlijk blijven we onze vaste services verlenen, zoals het gratis vermaken van kleding."

De onderneemster vindt niet dat deze nieuwe winkelinvulling bijt met andere, soortgelijke zaken in het Boxtelse centrum. Iedere winkel is volgens haar actief in een eigen segment van de markt. Diana: ,,Ik denk dat het aanbod voor vrouwen alleen maar beter wordt op deze manier. Voor de mannen is er straks wel minder keuze op modegebied in Boxtel, dat is natuurlijk jammer."



p Diana van den Borne stapte in 2015 in de modezaak van haar man Filipe en neemt het stokje nu helemaal over. Zij richt zich daarbij straks alleen nog maar op damesmode. (Foto: Albert Stolwijk).


Terras kunstcafé Coupé weer open voor iedereen

Het terras van kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel is vanaf zaterdag 13 juni op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur open. Daarnaast starten ook de activiteiten weer langzaam op.

Met inachtneming van de coronamaatregelen is het mogelijk om workshops, vergaderingen en optredens in het café te organiseren.

ZALIGE ZONDAG

In dat kader houdt het café zondag 21 juni weer een zalige zondag met Max. Vanaf 14.30 tot 17.00 uur speelt Max van der Weerden op keyboard en gitaar en zingt hij live rustige soul- en jazznummers. Ook op het terras zal zijn muziek goed te horen zijn. Bij minder goed weer kunnen er ongeveer vijftien personen binnen zitten. De entree is gratis. Meer informatie via welkom@kunstcafecoupe.nl of www.kunstcafecoupe.nl.