Afbeelding
Foto: Maarten Melis

CDA WIL RECHTSGANG OM LIEMPDS BOUWPROJECT VOORKOMEN


Nog één gesprek over inrit Zonneweide West

JULES HAMELEERS

Volgens wethouder Peter van de Wiel is er over geen enkel bouwproject zoveel overleg gevoerd. Drie Liempdenaren die aan de Boxtelseweg wonen, noemen dat proces echter stroef en voelen zich niet gehoord. Daarom gaat burgemeester Ronald van Meygaarden nog één keer om tafel met een bewoner die graag wil dat haar achtertuin wordt ontsloten op de toekomstige Liempdse nieuwbouwwijk Zonneweide West.

Oppositiepartij CDA stelde over de kwestie vragen tijdens de raadsvergadering van dinsdag. Er is geen fijne communicatie geweest met de omwonenden, meldt fractievoorzitter Vera Brouns. Om 'escalatie en een rechtsgang te voorkomen' vroeg zij de burgemeester om nog één keer met hen het gesprek aan te gaan.

Het gaat om Carla van Wijk: zij wil een ontsluiting op haar achtertuin richting Zonneweide West, zodat zij de mogelijkheid behoudt om er zelf ooit een bouwplan te ontwikkelen. Ook haar buren Ton van Boxtel en Marcel Saris wilden een ontsluiting en hebben deze inmiddels gekregen in de plannen. Toch blijven zij Van Wijk bijstaan: het drietal trok vanaf de start samen op om te zorgen voor ontsluiting van hun tuinen.

Volgens de projectontwikkelaar is de laatste inrit echter niet mogelijk: het plan is dan financieel niet haalbaar. Van de Wiel stelt dat hij zich niet kan vinden in de opmerkingen van de Liempdenaren. ,,We zijn aan bijna alle wensen tegemoet gekomen. Inderdaad: bijna alle. Er spelen zoveel belangen mee bij bouwprojecten, dat het onmogelijk is om altijd iedereen tevreden te stellen. We kunnen niet tot het gaatje blijven bemiddelen; zo komen plannen nooit rond."

NOG LANGER WACHTEN

Toch dringt CDA-fractievoorzitter Brouns aan op nog één gesprek: ,,Om rechtsgang te voorkomen. Anders laat de bouw nóg veel langer op zich wachten." Van de Wiel bevestigt dat dit al gepland is: op korte termijn gaan Van Wijk en burgemeester Van Meygaarden om de tafel om te kijken of ze het nog eens kunnen worden. De wethouder benadrukt wel dat het hier puur om een procesmatig overleg gaat, want over de inhoud kan de burgemeester niks zeggen. ,,De rek is uit de dialoog. Het plan gaat niet meer veranderen."

Van Wijk heeft intussen een protestbord in haar voortuin geplaatst, zo was vorige week in deze krant te lezen. Ze legt zich niet bij de uitkomst neer.