De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het nieuwe carnavalsseizoen op de planning stonden, op te schorten. Dit vanwege de coronaperikelen.

,,Wij hebben als bestuur van De Ploegers overlegd over de coronacrisis die ons in haar greep houdt. Er zijn sinds carnaval voor sommige mensen bijzonder verdrietige dingen voorgevallen. Dat doet ons pijn", geven de bestuursleden aan in een verklaring.

Terwijl nog niet duidelijk is hoe lang de crisis nog aanhoudt, is carnaval en de anderhalvemetersamenleving geen goede combinatie, weet de Liempdse vereniging. ,,De essentie van carnaval is een gezellig samenzijn, vertier, volksvermaak. Als het ‘volk’ echter bedreigd wordt in haar gezondheid en het samenzijn een gevaar wordt in plaats van een verbroedering, dienen we ervoor te zorgen dat wij onszelf en elkaar in bescherming nemen en dat wij goed voor elkaar zorgen", aldus het bestuur.

VOORBEREIDINGEN

Een vroegtijdige verklaring wellicht, beseft De Ploegers zich. De vrijwilligers zijn echter al vanaf de zomerperiode bezig met de voorbereidingen. ,,De vele uren, moeite en creativiteit die zij aan de vereniging schenken zijn ons veel waard. En deze willen wij niet nodeloos inzetten als nu niet zeker is of de activiteiten die zij organiseren door kunnen gaan."

Tegelijkertijd wil de vereniging ook een volwaardig seizoen kunnen draaien. ,,De voorbereiding op de installatie, de bekendmaking van de nieuwe prins, maar ook het beleven van het seizoen zelf zijn ervaringen die de volle aandacht verdienen. Om op dit moment een nieuwe hoogheid te gaan benaderen en hem geen volwaardig seizoen kunnen bieden, strookt niet met ons gedachtegoed."

De club beraadt zich na de zomer op een eventuele alternatieve invulling en zal op creatieve manier zoeken naar gepaste activiteiten.