Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What’s Up Isa, Jasmijn & Liene?

Kunstenaars in de dop zijn ze: Isa van Oorschot (11), Jasmijn Keulemans (10) en Liene van Heijster (5). Het creatieve trio deed mee aan een door de gemeente Boxtel uitgeschreven tekenwedstrijd waaraan ongeveer dertig kinderen deelnamen. Samen met zeven anderen gingen zij er met de winst vandoor. Hun tekeningen van verschillende plekken in Boxtel worden op ansichtkaarten gedrukt. Alle winnaars ontvangen bovendien vrijkaartjes voor het hele gezin voor het Oertijdmuseum.

Gefeliciteerd meiden! Waarom deden jullie mee aan de tekenwedstrijd? Liene: ,,Ik vind het heel leuk om te tekenen.” Jasmijn: ,,Ik teken ook heel graag.” Isa: ,,Ik natuurlijk ook. En ik heb al eerder meegedaan aan een wedstrijd. Dat was een kleurwedstrijd van The Read Shop. Ik heb toen toevallig ook gewonnen.”

Verwachtte je ook deze keer weer te winnen? Isa: ,,Een klein beetje wel…”

En jullie Jasmijn en Liene? Jasmijn: ,,Nee, ik was heel verrast en heel blij.” Liene: ,,Ik had het écht niet verwacht.”

Wat hebben jullie getekend? Isa: ,,Ik heb het gemeentehuis en de Markt getekend. Ik had een foto gevonden die ik na wilde tekenen. Mama zei toen dat ik het kon tekenen mét horizonlijn en dat heb ik gedaan.” Jasmijn: ,,Ik heb kasteel Stapelen getekend. Dat is echt iets Boxtels. Ik ben er ook al een paar keer geweest. Wanneer? Tijdens Stapel op Sint.” Liene: ,,Ik heb de rotonde met de dinosaurus getekend. Die zie ik heel vaak. Ik heb hem zonder versiering getekend. Hij had geen mondkapje op ofzo.”

Hoe kwamen jullie erachter dat jullie gewonnen hadden? Liene: ,,De burgemeester had naar mama gebeld en zij vertelde dat ik gewonnen had. Ik was heel blij. Ik ben al eerder naar het Oertijdmuseum geweest en heb nu alweer zin om erheen te gaan.” Jasmijn: ,,Hij stond op de voicemail. Ik vond het supergaaf dat ik kaartjes voor het museum gewonnen heb.” Isa: ,,Ik heb de burgemeester zelf aan de telefoon gehad maar de verbinding was slecht. Ik was natuurlijk heel blij dat ik gewonnen heb.”

Jullie tekeningen worden gedrukt op ansichtkaarten die straks ook te koop zijn bij de VVV. Aan wie gaan jullie zeker een kaart sturen? Isa: ,,Naar iedereen van onze familie.” Liene: ,,Dat weet ik nog niet.” Jasmijn: ,,Ik stuur kaarten naar mijn ooms en tantes.” (Tekst: Linda van de Wiel, foto: Marc Cleutjens.)