Afbeelding
Foto:

WINKELS EN HORECA: 150.000 VOUCHERS EN HONDERDEN PRIJZEN

Winactie van start in alle winkelcentra

HENK VAN WEERT


Kort na de uitbraak van Covid-19 startte Plan-C(orona) en de daaraan gekoppelde actie Wees loyaal, koop lokaal. Doel: winkelend publiek stimuleren bij plaatselijke winkeliers en horeca hun inkopen te blijven doen. Vanaf maandag 8 juni start een koop- en winactie waaraan ruim zeventig ondernemers uit de hele gemeente Boxtel deelnemen.

Het idee voor de actie komt uit de koker van directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum en is afgeleid van Shop & Win, een beproefde formule die in andere dorpen en steden succesvol is gebleken. ,,De actie sluit mooi aan bij onze filosofie", vertelde voorzitter Luc Broos van Centrummanagement Boxtel onlangs in deze krant.

IN ALLE WINKELCENTRA

Centrummanagement organiseert de nieuwe publieksactie samen met Brabants Centrum en Beleef Boxtel. ,,Maar die beperkt zich beslist niet alleen tot centrumondernemers. Ook in de winkelcentra Selissen en Oosterhof, in Liempde én in Lennisheuvel kunnen winkeliers en horeca-ondernemers meedoen", benadrukt Broos. Hij kreeg positieve reacties van de diverse voorzitters van winkeliersverenigingen: ,,Het wordt zeer gewaardeerd dat de actie gemeentebreed wordt opgezet."

Broos prijst de samenwerking tussen de diverse winkeliersverenigingen. ,,Onze actie is bedoeld om op korte termijn de kleine zelfstandigen in de horeca en detailhandel te helpen. Maar ik heb goede hoop dat ook op de lange termijn effecten merkbaar zijn van de samenwerking tussen de verschillende winkelcentra in onze gemeente."

De actie wordt gefinancierd met de 18.000 euro die de gemeente Boxtel overhield van het economisch stimuleringsbudget. ,,Dat geld wordt aangewend voor twee grote acties. De eerste was om lokale ondernemers een gezicht te geven en dat is gebeurd via een publiciteitscampagne met onder meer advertenties in de media en borden in de winkelstraten. De tweede is Wees loyaal, koop lokaal en win", verduidelijkt Broos. Deelname is voor ondernemers kosteloos. Wie meedoet aan de actie is te vinden op www.beleefboxtel.nl/plan-corona.

VOUCHERS MET WINCODE

Consumenten die tussen 8 juni en 5 juli geld besteden bij de aangesloten winkels, restaurants en cafés krijgen een voucher met een unieke code. De ondernemer bepaalt zelf hoe en wanneer hij zo'n voucher uitgeeft. Door de wincode in te geven op de actiesite van beleefboxtel.nl zien klanten of ze prijs hebben en kunnen zich aanmelden voor een van de hoofdprijzen. De organisatoren hebben al vier hoofdprijzen die straks verdeeld kunnen worden: een elektrische fiets, een wasmachine, een scooter en een boxspring.


p De banner van de consumentenactie Wees Loyaal, Koop Lokaal en Win hing daags na hij was opgehangen al 'op halfelf'. (Foto: Henk van Weert).




De banner van de consumentenactie Wees Loyaal, Koop Lokaal en Win hing daags na hij was opgehangen al 'op halfelf'.
Afbeelding