Het parkeren van gemeentelijke voertuigen aan de Dr. Van Helvoortstraat leidt tot overlast bij de buurtbewoners. De gemeente vraagt of de chauffeurs willen controleren of de stortbak leeg is als zij er hun voertuig neerzetten. (Foto: eigen collectie).
Het parkeren van gemeentelijke voertuigen aan de Dr. Van Helvoortstraat leidt tot overlast bij de buurtbewoners. De gemeente vraagt of de chauffeurs willen controleren of de stortbak leeg is als zij er hun voertuig neerzetten. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

STANK- EN PARKEEROVERLAST DOOR GEMEENTELIJKE WAGENS

Voertuigen hinderlijk voor bewoners

PÅL JANSEN

Het is voor de bewoners van de Dr. Van Helvoortstraat wel mooi geweest. Zij klagen over de gemeentelijke voertuigen die bij hen regelmatig voor de deur te vinden zijn. Een oplossing is echter nog niet voorhanden, aldus een woordvoerster van de gemeente Boxtel.

Volgens een van de lezers van Brabants Centrum, die liever niet met naam genoemd wil worden, hebben de veelal al wat oudere bewoners dikwijls last van de gemeentelijke voertuigen. Stank, draaiende motoren en een moment op de dag waarop bewoners die slecht ter been zijn, niet dicht bij hun huis kunnen parkeren.

De vuilniswagens staan telkens een half uur in de Dr. Van Helvoortstraat vanwege een koffiepauze van de medewerkers wanneer zij in de buurt van het gemeentehuis afval moeten ophalen, aldus de gemeentelijke woordvoerster. ,,Anders zouden ze alleen voor de koffiepauze op en neer moeten rijden naar de werf." Uit het oogpunt van efficiency en duurzaamheid vindt de gemeente dit niet wenselijk.

Er is ook gekeken naar andere parkeermogelijkheden in de omgeving, maar die zijn er niet, stelt de woordvoerster: ,,Door de omvang van de wagens kunnen deze alleen op zogenaamde ‘langparkeerplaatsen’ staan. We vragen de chauffeurs wel om te controleren of de stortbak helemaal leeg is voordat ze hun auto stallen, om stankoverlast te voorkomen."