Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

KROMPLOEGERS STELT EVENEMENT UIT

Oktoberfest Liempde barst weer los in 2021

Hofkapel De Kromploegers uit Liempde annuleert het feestweekend dat in september zou plaatsvinden. Dus dat betekent dit jaar geen Oktoberfest, maar daags ervoor ook geen Back2theMusic.

De coronacrisis brengt voor grote evenementen nog veel onzekerheid met zich mee. Deze zijn weliswaar (vooralsnog) alleen tot september verboden. Maar dat kan ook snel weer veranderen.

Maarten Termeer van De Kromploegers heeft met de artiesten die dit jaar zouden optreden, kunnen regelen dat zij in 2021 ook komen: ,,Met Otto Lagerfett hebben we dat zo kunnen afspreken. Met George Baker moesten we wel even een nieuw contract opstellen om erin te vermelden dat hij optreedt mits corona onder controle is." Die valt natuurlijk ook onder de risicogroep, grinnikt Termeer. Ook de Snollebollekes komen volgend jaar.

GEEN VERBOD

Officieel is het nog niet verboden om evenementen in september te organiseren. Dat zou voor de Liempdse hofkapel nog wat boekingskosten kunnen veroorzaken. Maar de kans dat het feestweekend mag doorgaan, is zeer gering, aldus Termeer: ,,We hebben hier ook overleg over gehad met de gemeente Boxtel. Die zegt dat het in principe nog niet is verboden vanuit de overheid. Maar de kans dat we een feest op evenemententerrein D'n Tip mogen organiseren met 1.500 mensen in één tent, is nihil."

KAARTVERKOOP

Eigenlijk zou de kaartverkoop komende zaterdag 6 juni van start gaan, maar dit gaat dus niet door. De toekomstige bezoekers zullen zich moeten verheugen op het feit dat De Kromploegers op 24, 25 en 26 september 2021 een daverend feestweekend neer zullen zetten.


p Geen Oktoberfest of Back2theMusic dit jaar. Hofkapel De Kromploegers uit Liempde staakt haar feestweekend voor 2020. De kans dat hun evenement in september nog kan worden georganiseerd is volgens de organisatie vanwege de coronaperikelen nihil. (Foto: Albert Stolwijk).