Winkelcentrum Oosterhof lijkt in het eerste kwartaal van 2021 gerenoveerd te worden. De eigenaren zijn het met elkaar eens. Wel blijft nog onduidelijk wat dit betekent voor de uitbreiding van supermarkt Jumbo. Dit bleek bij het vorige plan hét hete hangijzer onder andere supermarktondernemers. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Winkelcentrum Oosterhof lijkt in het eerste kwartaal van 2021 gerenoveerd te worden. De eigenaren zijn het met elkaar eens. Wel blijft nog onduidelijk wat dit betekent voor de uitbreiding van supermarkt Jumbo. Dit bleek bij het vorige plan hét hete hangijzer onder andere supermarktondernemers. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

AANTAL SUPERMARKTMETERS JUMBO BOXTEL NOG ONBEKEND

Streep door uitbreiding van Oosterhof

Het gedateerde winkelcentrum Oosterhof wordt verbouwd binnen de bestaande muren. Hiermee is de voorgenomen uitbreiding van de baan. Toch is voorzitter Hans van Erp van winkelcentrum Oosterhof blij dat er opnieuw een plan ligt: ,,De eigenaren zijn het globaal met elkaar eens, dat is mooi." Nog onbekend is hoe groot supermarkt Jumbo mag worden, terwijl juist dit het hete hangijzer was bij het vorige plan...

PÅL JANSEN

Het is wellicht voor velen eerst zien dát er verbouwd wordt en het dan pas te geloven. Het aanpakken van winkelcentrum Oosterhof heeft een voorgeschiedenis die teruggaat tot de vorige eeuw. Toch kan de vereniging van eigenaren (vve) haar enthousiasme over het nieuwe renovatieplan maar moeizaam onderdrukken: ,,De afgelopen periode is door de eigenaren, ondernemers en gemeente Boxtel intensief samengewerkt om te komen tot een gedragen plan. Partijen zijn blij met het eindresultaat en zien uit naar de realisatie ervan." Ook de gemeente Boxtel stelt dit in gelijksoortige bewoordingen.

Voorzitter Van Erp van de winkeliersvereniging vindt het een positieve ontwikkeling, maar is wel iets minder uitgesproken dan de vve en de gemeente. ,,Er is nog wel wat onduidelijk voor winkeliers over bijvoorbeeld koop of huur. Maar voor dit plan hoeven in ieder geval geen bestemmingsplanwijzigingen te komen. En we zijn blij dat het intern tussen de eigenaren is opgelost."

SUPERMARKTMETERS

Hoe het exacte verbouwingsplan eruit komt te zien is nog niet openbaar gemaakt. Bovendien blijft een belangrijke vraag nog onbeantwoord: het aantal vierkante meters dat Jumbo aan netto winkelvloeroppervlak erbij krijgt. Juist hierover laaide de afgelopen jaren de discussie op. In de oorspronkelijke plannen zou Oosterhof uitbreiden waarmee ook Jumbo flink kon groeien, veel meer dan was afgesproken in de detailhandelsvisie van Boxtel uit 2015. En dit wekte wrevel bij andere supermarktondernemers in de gemeente Boxtel.

Het nieuwe aantal extra supermarktmeters is nog niet bekend. ,,Dat wordt de komende tijd, richting het vergunningstraject, verder uitgewerkt door de ontwikkelaar in opdracht van de vve", aldus een woordvoerster van de gemeente Boxtel. Het is onbekend of er een maximum is gesteld aan het aantal supermarktmeters voor Jumbo.

Er is wel vertrouwen dat er redelijk snel aan het nieuwe plan kan worden begonnen. Dit omdat er niets gewijzigd hoeft te worden aan het bestemmingsplan van het winkelcentrum. De verbouwing staat gepland in het eerste kwartaal van 2021, laten de gemeente en de vve weten.

Aan de buitenkant verandert niet veel, behalve dan dat er een fikse opknapbeurt komt. Binnen de muren vinden de grootste veranderingen plaats. Zo zal een aantal winkels van locatie wisselen zodat die alsnog kunnen uitbreiden, aldus de gemeente. Welke dat zijn, is vooralsnog niet bekend.

TWEE ENTREES SLUITEN

Er blijven twee van de vier entrees over: aan de noord- en zuidkant. Dit zijn de toegangen bij de twee grote parkeerplaatsen die het winkelcentrum flankeren. Het plan is ontwikkeld in samenwerking met Libre Concepts & Development uit 's-Hertogenbosch, nadat Hurks - tevens een van de eigenaren van Oosterhof - zich terugtrok als projectontwikkelaar. Wethouder Eric van den Broek is blij met het besluit: ,,Er ligt een mooi en uitvoerbaar plan. Wijkwinkeliers in het winkelcentrum kunnen na twintig jaar onzekerheid verder en het resultaat komt in zicht.”



p Winkelcentrum Oosterhof lijkt in het eerste kwartaal van 2021 eindelijk gerenoveerd te worden. De eigenaren zijn het met elkaar eens. Wel blijft nog onduidelijk wat dit betekent voor de uitbreiding van supermarkt Jumbo. Dit bleek bij het vorige plan hét hete hangijzer onder andere supermarktondernemers. (Foto: Bas van den Biggelaar).