Afbeelding
Foto: VC Blox

VREUGDE GROOT BIJ BOXTELSE SPORTPLOEG

Toch promotie voor volleybalvrouwen Blox

Twee spannende derby's stonden in maart voor de vrouwen van VC Blox op het programma. En wel een dubbele wedstrijd tegen VVC Vught. Hoewel de Boxtelse volleybalsters het eerste duel wonnen na een ongekend spannend verloop, werden zij toch niet aangewezen als kampioen: door de corona-uitbraak werd de competitie gestaakt. Dit terwijl de titel in de derde klasse haast niet meer kon worden misgelopen. Maar uiteindelijk is volleybalbond NeVoBo teruggekomen op dit besluit. Blox promoveert tóch.

Ondanks dat Blox de ranglijst aanvoerde, leken zowel promotie als de titel aan de neus van de Boxtelse volleybalvrouwen voorbij te gaan. En dat was even slikken. Toch werden al snel weer plannen gemaakt voor het volgende seizoen. De dames spraken met elkaar af om als team bij elkaar te blijven en na de zomer met volle kracht weer te gaan voor de titel in de derde klasse. De afgelopen maanden zaten zij bovendien zeker niet stil. De teamspirit werd erin gehouden door wekelijkse quizvragen over het team op Instagram, een serie ‘Teamplayer in the picture’ en meerdere video-gesprekken.

Vanaf het moment dat buiten sporten weer was toegestaan, zijn de volleybalsters in sporthal De Braken fanatiek gestart met trainen op de buitentennisbanen. Ook werd er beachvolleybal gespeeld bij recreatieplas De Langspier.

DROOM KOMT UIT

Als klap op de vuurpijl maakte NeVoBo vorige week bekend dat tegemoet is gekomen aan het verzoek om toch te kunnen promoveren naar de tweede klasse. Gezien de inspanningen en groei van de speelsters de afgelopen twee jaar een bericht dat met veel blijdschap is ontvangen. Geen verloren seizoen, maar vooruitzichten naar een fantastisch sportseizoen met mooie wedstrijden in het vooruitzicht, vindt het team eensgezind.

Begin maart werd al voorzichtig gedroomd over het kampioenschap en wat de tweede klasse de ploeg zou gaan brengen. Deze droom is nu alsnog uitgekomen.


p De volleybalvrouwen van VC Blox promoveren alsnog naar de tweede klasse. Zij konden de titel al haast niet meer mislopen, maar de corona-uitbraak gooide in eerste instantie roet in het eten. (Foto: VC Blox).