Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

FITNESSLES IN DE OPEN LUCHT PRIMA OPTIE VOOR SPORTSCHOLEN

Sporters nog maand buiten in de weer

RENS VAN DEN ELSEN

Aan de ene kant heerst er opluchting bij de Boxtelse sportschoolhouders. Vanaf 1 juli mogen zij weer klanten toelaten in hun panden in plaats van 1 september. Maar aan de andere kant balen zij ervan dat ze nog een maand moeten wachten. Buiten sporten is voor sommige bedrijven een optie, maar die vlieger gaat niet voor iedereen op. En daar komt nog eens bij dat het weer de komende dagen ook niet bepaald bevorderlijk is voor deze manier van fitnessen...

Gemmy en Jan Schellekens van Tiga Health & Beauty hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Buiten alle voorbereidingen om het pand coronaproof te maken, gaven zij en hun collega's ook online fitnesslessen. Maar vanaf vandaag, donderdag 4 juni, gaat de sportschool weer deels open: alle programma's zijn dan echter wel buiten. Zelfs de Milon Circle, waarbij mensen iedere minuut op een ander fitnessapparaat plaatsnemen om zo alle spiergroepen te trainen, is verplaatst naar waar voorheen de fietsenstalling was. ,,We hebben wel extra apparaten laten komen, want het bleek wat lastig om alles van de bovenverdieping te halen", geeft Gemmy aan.

De verplichte sluiting van haar sportschool door het coronavirus heeft het ondernemersechtpaar naar eigen zeggen creatief gemaakt. ,,Maar ondertussen zijn we wel een kwart van onze leden kwijt... dat doet zeer", aldus Gemmy. De noodzaak, maar ook de wil om weer op te starten is bij Tiga groot. Om ook bij slecht weer gewoon door te sporten, zijn deze week aan weerszijden van het pand aan de Prins Bernhardstraat tenten opgebouwd. ,,We hebben alles zo ingericht dat we door kunnen gaan de komende weken."

KLEINER IS VOORDEEL

Dick Boender van Boender Fitness heeft de luxe om buiten te sporten op zijn twee locaties in het centrum van Boxtel niet: ,,Maar dat is eigenlijk ook niet nodig. We zijn een kleine sportschool met ook een kleinere groep trouwe leden. Bij ons kan alles gewoon binnen gedaan worden. We hebben wat apparaten weggehaald om aan de anderhalvemetermaatregel te voldoen en er is plexiglas aangebracht."

Voor Boender komt de verschuiving van de openingsdatum wel goed uit. Nog twee maanden wachten had het allemaal wat lastiger gemaakt, maar niet onmogelijk. ,,We hebben veel trouwe klanten waar we de afgelopen jaren een goede band mee hebben opgebouwd. Die missen we nu wel", geeft de sportschoolhouder aan. ,,Dat we klein zijn, is nu misschien wel een voordeel. Een tijdvak reserveren om te komen sporten is bij ons vanaf 1 juli niet nodig, bij de grote jongens wel", vervolgt hij.

Daniël's Gym en 040Fit, beide gerund door Daniël Hoenselaar, heeft zijn apparaten ook naar buiten gehaald. Zowel achter het pand aan de Markt als bij de sportschool aan de Dukaat, kunnen klanten in de open lucht van de toestellen gebruik maken. Een overkapping is er echter niet, waardoor sporten bij slecht weer minder aantrekkelijk is. Het team van de beide sportscholen adviseert de klanten dan ook om sociale media en het rooster in de gaten te houden.


p Sofie Horsman (links) en Valerie Schellekens van Tiga Health & Beauty helpen hun klanten vanaf vandaag vooral buiten de deur rond het pand. In ieder geval tot 1 juli. (Foto: Rens van den Elsen).