De Beiaard, de twee appartementengebouwen tussen de Clarissenstraat en de Monseigneur Bekkersstraat, wordt aangepakt. Het deel aan de centrumzijde werd deze week in de steigers gezet. Ook komt er volgende week aan het andere pand een stellage. (Foto: Pål Jansen)
De Beiaard, de twee appartementengebouwen tussen de Clarissenstraat en de Monseigneur Bekkersstraat, wordt aangepakt. Het deel aan de centrumzijde werd deze week in de steigers gezet. Ook komt er volgende week aan het andere pand een stellage. (Foto: Pål Jansen) Foto: Pål Jansen

VVE MAAKT SNEL WERK VAN RENOVATIE

Opfrisbeurt De Beiaard aan de Clarissenstraat


PÅL JANSEN

De Beiaard staat in de steigers. De reden? De appartementengebouwen tussen de Clarissenstraat en de Monseigneur Bekkersstraat krijgen een opfrisbeurt.

Deze week begonnen werklui met het opbouwen van de steiger. De firma Wagenaars gaat de gevels van het gebouw renoveren. Al het oude voegwerk wordt machinaal uitgekapt. Daarna krijgt de gevel een reinigingsbeurt. Vervolgens wordt die opnieuw gevoegd.

Komende week wordt er ook een steiger opgebouwd aan de zijde van de Monseigneur Bekkersstraat, waar het tweede appartementencomplex van De Beiaard aan grenst. De entrees van De Beiaard blijven toegankelijk, alsook die van de ondernemingen aan de zijde van de Clarissenstraat.

MOOIER

De vereniging van eigenaren (vve) is al even bezig met enkele opknapwerkzaamheden aan de twee panden, ook die aan de kant van de Monseigneur Bekkersstraat. Reeds werden aan de achterzijdes van de appartementen nieuwe ramen geplaatst.

De bewoners van de appartementen zijn enkele weken geleden al op de hoogte gebracht door de vve. Hen wordt gevraagd om de komende weken hun balkons vrij te houden. Deze worden na de werkzaamheden schoongemaakt door de aannemer. Het voegwerk zal naar alle waarschijnlijkheid medio juli klaar zijn. Aansluitend wordt er nog schilderwerk gedaan.

Woordvoerder Michaél Michiels namens de vve is erg in zijn nopjes met de renovatiewerkzaamheden. ,,We gaan het mooier maken!" De vve had wel liever gezien dat de werkzaamheden eerder waren uitgevoerd, nog voor het zonnige seizoen. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten: de hele operatie zou oorspronkelijk 23 maart van start gaan.


q De Beiaard, de twee appartementengebouwen tussen de Clarissenstraat en de Monseigneur Bekkersstraat, wordt aangepakt. Het deel aan de centrumzijde werd deze week in de steigers gezet. Ook komt er volgende week aan het andere pand een stellage. (Foto: Pål Jansen).