Het personeel van de wijnbar Wine & More trapte dinsdag feestelijk af om twaalf uur toen de terrassen weer open mochten.
Het personeel van de wijnbar Wine & More trapte dinsdag feestelijk af om twaalf uur toen de terrassen weer open mochten. Foto: Peter de Koning

MAAYKE EN WENDY VAN START MET WINE & MORE

Nieuwe wijnbar kan eindelijk openen

MARC CLEUTJENS

‘10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… Boem!’ Met een paar luide knallen opende Winebar Wine & More op tweede pinksterdag aan de Markt in Boxtel. De nieuwe zaak bevindt zich op de plek waar voorheen boekhandel Elckerlijc was gevestigd. In een nieuw opgetrokken pand maken horecaondernemers Maayke van de Laar en Wendy Appeldoorn hun droom waar. En die begon maandagmiddag om klokslag twaalf uur.

,,Ik ben best gespannen hoor”, bekent Maayke kort voor de opening van Wine & More. ,,Op 15 april waren we al startklaar, maar door de coronacrisis konden we niet eerder beginnen. Dat was heel frustrerend omdat we trots zijn op onze zaak. Dat willen we graag laten zien aan de inwoners van Boxtel. Maar we konden wekenlang niet vooruit. Tot vandaag, tweede pinksterdag. Eindelijk is het zover!”

Over aanloop hadden de uitbaters van Wine & More niet te klagen. Veel van de eerste gasten hadden een cadeautje meegenomen of verrasten het tweetal met een fraaie bos bloemen. ,,Vandaag zijn veel vrienden en familieleden gekomen om onze start mee te maken”, vertelt Maayke. ,,De officiële opening houden ze van ons te goed”, vult Wendy aan. ,,Ik denk dat we die volgend jaar doen, als we precies één jaar bestaan.”

GEZELLIG EN TRENDY

Winebar Wine & More is een gezellige, trendy ingerichte bar waar volgens Maayke en Wendy een heleboel mooie wijnen op de kaart staan. Die is ook online te raadplegen. ,,We hebben allebei een wijncursus achter de rug en vertellen graag over de soorten die we schenken. Daarnaast presenteren we natuurlijk lekkere biertjes aan klanten die daar liever voor kiezen. En wie zin heeft in een hapje, kan een luxe borrelplank bestellen.”

De hippe inrichting van Wine & More is een van de blikvangers van de nieuwe Boxtelse horecazaak. Al kozen veel bezoekers maandag na een korte rondgang voor een gezellig verblijf op het zonovergoten terras. Dat de opening van de wijnbar gepaard ging met een aftelmoment, was ook voor de andere horecaondernemers handig. Nadat de confettikanonnen hadden geknald, stroomden ook de andere terrassen op de autovrije Markt vol.


q Gasten van Winebar Wine & More laten enkele confettikanonnen knallen. Op Tweede Pinksterdag ging de zaak van Maayke van de Laar en Wendy Appeldoorn open. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding