De Liempdse Anouk Bressers (rechts) mag met haar klasgenoot Ilse Veenstra uit Best strijden om de titel van Vakkanjer Scout, een landelijke techniekwedstrijd. (Foto: SintLucas VMBO).
De Liempdse Anouk Bressers (rechts) mag met haar klasgenoot Ilse Veenstra uit Best strijden om de titel van Vakkanjer Scout, een landelijke techniekwedstrijd. (Foto: SintLucas VMBO). Foto: SintLucas

LIEMPDSE VMBO'ER SINTLUCAS SCOORT IN TECHNIEKWEDSTRIJD

Anouk Bressers met obstakels naar finale

Anouk Bressers uit Liempde, vmbo-leerling van het SintLucas in Eindhoven, heeft de finale gehaald van de Vakkanjer Scout techniekwedstrijd. Samen met klasgenoot Ilse Veenstra uit Best bedacht zij voor deze landelijke competitie 'obstakelrennen'.

De opdracht was om iets te bedenken voor op het schoolplein, waardoor scholieren worden aangezet om te bewegen.

Obstakelrennen is een parcours dat scholieren vanaf het begin tot het eind helemaal moeten volgen. In het ontwerp zijn klimelementen op verschillende hoogten opgenomen. Het is de bedoeling dat de leerlingen het parcours zo snel mogelijk afleggen. De meiden hebben allerlei obstakels en een 'chill-hoek' toegevoegd aan het parcours. In dobbelstenen zitten boxen, zodat de deelnemer zelf kan bepalen welke muziek hij of zij wil horen. De lampen in het project werken op zonne-energie.

'GEEN SAAI PLEIN'

Het idee ontstond omdat Anouk en Ilse snelheid en obstakels wilden combineren. Ook probeerden zij iets te bedenken waardoor het schoolplein niet snel saai zou worden.

Op woensdag 10 en donderdag 11 juni vindt de finale van de wedstrijd plaats via een live-uitzending die online uitgezonden wordt.“Wij vinden het supergaaf dat we door zijn naar de finale en dat we al zover zijn gekomen. Nu gaan we voor de winst!”, melden de meiden in een publicatie van SintLucas.


u De Liempdse Anouk Bressers (rechts) mag met haar klasgenoot Ilse Veenstra uit Best strijden om de titel van Vakkanjer Scout, een landelijke techniekwedstrijd. (Foto: SintLucas VMBO).