'GEEN COMPENSATIE STIKSTOFUITSTOOT'

Vier bedrijven tot nog toe voor GreenTech Park

Vier bedrijven hebben tot nog toe interesse getoond voor een kavel in GreenTech Park Brabant op Vorst B. Daarnaast is de gemeente Boxtel nog met vijf bedrijven in gesprek voor een plek in de zogeheten Incubator, het verzamelgebouw dat op het terrein moet komen. Dit antwoordt het college van B en W op vragen van oppositiepartij CDA.

Het gemeentebestuur geeft aan dat in de gesprekken nog niet is gesproken over prijzen en andere vestigingsvoorwaarden. Een bedrijf heeft inmiddels aangegeven geen interesse meer te hebben in het project.

De christen-democraten wilden ook weten hoe de financiering van het GreenTech Park Brabant er nu precies uitziet. Omdat dit een project is van de gemeente Boxtel in samenwerking met de provincie Brabant, worden de lasten met elkaar gedeeld. Studio Marco Vermeulen heeft in 2018 een visie opgesteld. Twee derde is door de provincie betaald en een derde door Boxtel.

UITSTOOT

Het eerste project binnen het gehele park moet het veelbesproken biomassaplein worden. De aanleg is echter al enkele jaren vertraagd. Onder meer inwoners van Lennisheuvel, dat pal naast bedrijventerrein Vorst B ligt, en enkele politieke partijen hebben bezwaar tegen de komst van het plein. Daarnaast speelt de uitstoot van stikstof een rol in de vertraging. Volgens het college is die nu echter geen belemmering meer. ,,De stikstofdepositie van het biomassaplein van zowel de aanleg- als gebruiksfase is zo klein dat deze afgerond mag worden naar 0,0. Hierdoor hoeft de geproduceerde stikstof ook niet gecompenseerd worden", antwoorden burgemeester en wethouders op de vragen van de CDA-fractie.