Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

'KOSTEN INHUUR NEMEN ANDERS TOE'

College: de milieustraat gaat niet langer open

Door de coronamaatregelen staan bij de Boxtelse milieustraat lange rijen. Het college van burgemeester en wethouders is echter niet van plan de openingstijden te verruimen, zoals de oppositiepartij CDA vroeg.

Het klopt dat er wordt gemopperd, aldus B en W. Het gemeentebestuur ervaart echter ook dat er mensen zijn die begrip hebben voor de lange wachtrijen. Die hoeven niet per se korter te worden als de openingstijden worden verruimd. ,,Dit heeft te maken met de tijd die nodig is om de afvalcontainers af te voeren en om te wisselen. Bij een ruimere openstelling ontstaat een logistiek probleem", aldus het college.

Maar ook denken B en W dat het flink in de kosten zal lopen. Nu al zijn medewerkers zwaar belast met de toegenomen drukte op de milieustraat en het naleven van de RIVM-richtlijnen. Dat zorgt er voor dat de openstelling momenteel duurder is dan normaal. ,,Bij verruiming van de openingstijden nemen de kosten voor inhuur verder toe en dit heeft uiteindelijk zijn weerslag op de afvalstoffentarieven in de toekomst," stellen de gemeentebestuurders.

VERKEERSREGELAARS

Ook oppositiepartij Balans stelde vragen aan het gemeentebestuur over het openstellen van de milieustraat. De gemeente zet namelijk verkeersregelaars in. De fractie stelt voor om te kijken of er een andere route van bezoekers naar de milieustraat nodig is, zodat verkeersregelaars niet meer nodig zijn. ,,Die besparing kan dan ingezet worden voor de extra uren van de medewerkers", aldus woordvoerder en raadslid Rianne van Esch. Zij vraagt om te kijken naar de in- en uitrit aan de Mijlstraat. Maar ook wil ze weten wat de kosten zijn voor de verkeersregelaars.

Het college van B en W moet nog ingaan op de vraagstelling van Balans. Dinsdag 29 september volgt tevens een openbare informatieve bijeenkomst voor raadsleden over het onderwerp.


q De milieustraat aan de Kruisbroeksestraat op bedrijventerrein Ladonk is te bezoeken op reguliere openingstijden. Het college wil er niet aan om deze te verruimen. Vanwege de kosten, maar ook omdat B en W een logistiek probleem verwachten met het afvoeren en wisselen van de containers. (Foto: Rens van den Elsen).