Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Stuurmanskunst op rotonde

Het vereiste dinsdag heel wat stuurmanskunst om een enorme off-shorecilinder van Bosch Rexroth van bedrijventerrein Ladonk naar de snelweg te krijgen.

Onderweg bevinden zich namelijk nogal wat rotondes. En die vormden een obstakel. Bij het uitzonderlijk vervoer waren extra volgwagens en soms nam de dieplader een rotonde tegen de rijrichting in. Met behulp van metalen rijplaten en grote nauwkeurigheid nam de vrachtauto alle hindernissen op weg naar de klant. Fotograaf Gerard Schalkx zag het konvooi en legde het vast. (Foto: Gerard Schalkx).


NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM EN KANTOOR

Etrias van Vught naar Boxtel

Webwinkelketen Etrias lifestyle stores opent na negen jaar haar eerste distributiecentrum, aan Schouwrooij 9 in Boxtel, het voormalige pand van Bovendeert. Het bedrijf begon destijds in een studentenkamer in Tilburg, de pakketjes werden daar aan de keukentafel ingepakt.

Toen dat niet meer ging werd de logistiek uitbesteed aan een e-fulfilment center om de groei te faciliteren. Nu jaarlijks meer dan 500.000 klanten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland een pakketje van een van de Etrias online speciaalzaken ontvangen, is de schaalgrootte bereikt om een eigen distributiecentrum te openen.

Etrias is het bedrijf achter webwinkels als Dekbedwinkel.com, Pannenwinkel.com, Tennisplanet.nl, Deschoenenfabriek.nl, Outdoorsupply.nl en nog zestig andere online speciaalzaken in binnen- en buitenland.

ASSORTIMENT

Het assortiment van de Etrias webshops samen bestaat uit ruim 300.000 producten. Hiervan liggen er 45.000 in het eigen distributiecentrum op voorraad. Naast een nieuw magazijn, heeft het bedrijf het kantoor vanuit Vught naar Boxtel verhuisd. Omdat de meeste medewerkers uit ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven komen, is Boxtel de beste locatie. Daarnaast zijn DPD in Oirschot en DHL in Zaltbommel vanuit Boxtel goed bereikbaar.