Evert Meijs bespeelt morgen Boxtelse beiaard


Oud-Boxtelaar Evert Meijs bespeelt morgen, vrijdag 29 mei van 11.00 tot 12.00 uur het carillon in de Sint-Petrustoren. Hij valt in voor vaste beiaardier Tommy van Doorn, die examen doet.

Meijs: ,,Ik heb Tommy al vaker vervangen. Het blijft bijzonder om in Boxtel te spelen." Het programma draait om liedjes van weleer. ,,Als aubade voor ouderen die in deze coronatijd veel alleen zijn, breng ik bekende melodieën 'van toen' ten gehore. Wijsjes die senioren zeker kennen. Denk ook aan Meiliedjes, zoals Te Lourd' op de bergen."

Beroepsmusicus is Meijs niet, maar hij bracht de klokken van menig carillon in beweging. In Nederland en daarbuiten. ,,Ik heb zelfs het grootste carillon ter wereld bespeeld. Dat bevindt zich in New York." Hij geniet er altijd van om in Boxtel de torentrappen te bestijgen en klanken over het dorp uit te strooien. ,,Ik hoop mensen een plezier te doen, een glimlach te bezorgen. Dat is mooi."


Woongewoon zoekt nog een nieuwe bewoner

Stichting Woongewoon zoekt nog één jongvolwassene met een verstandelijke beperking om in de voormalige pastorie aan de Baroniestraat in Boxtel te gaan wonen. Vanaf 1 juli nemen de bewoners er hun intrek; er is nog een appartement vrij.

De pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk is volledig gemoderniseerd en biedt ruimte aan zeven bewoners tussen de 18 en 30 jaar. De appartementen van zo'n 45 vierkante meter bestaan uit een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Ook is er een gezamenlijke keuken, woonkamer, serre en flinke tuin waarin de bewoners samen tijd door kunnen brengen.

Er is dagelijkse ondersteuning tussen 07.00 en 10.00 uur en 16.00 en 23.00 uur. In het weekend is er continu begeleiding om met de jongeren voor een zinvolle en uitdagende daginvulling te zorgen. In verband met het coronavirus worden er echter wel enkele aanpassingen gedaan ten aanzien van bezoekregelingen en intern gebruik van de ruimtes. ’s Nachts is er een slaapwacht aanwezig. Meer informatie: www.stichtingwoongewoon.nl.