Sfeerimpressie van het bouwplan in de Liempdse pastorietuin. (Afbeelding: COM_zone_ARCHITECT).
Sfeerimpressie van het bouwplan in de Liempdse pastorietuin. (Afbeelding: COM_zone_ARCHITECT). Foto: COM_zone_ARCHITECT

MILIEUCLUB GROENE HART HAALT BAKZEIL BIJ RAAD VAN STATE

'Na zomer bouwen in pastorietuin'

De Raad van State verwierp vorige week in hoger beroep de bezwaren tegen het bouwplan Vendelstraat Liempde. Nog diezelfde woensdag sprak de gemeente Boxtel de verwachting uit dat de bouw van elf woningen in de pastorietuin na de zomervakantie start.

Bouwplan Vendelstraat wordt gerealiseerd door Schepens Vastgoed in Schijndel. Dat bouwt in levensloopbestendige woningen met slaap- en badkamer op de begane grond. De verkoopprijzen liggen tussen de 289.000 en 369.500 euro. ,,Het wordt een toegankelijk hof dat past binnen de karakteristieke structuur van Liempde", aldus een woordvoerster van de gemeente.

'NOODZAAK IS GROOT'

Wethouder Peter van de Wiel is blij met het behaalde resultaat: ,,De noodzaak om te bouwen is groot. Dit is een mooie mijlpaal die we samen hebben behaald. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan verschillende projecten. Daar plukken we nu de vruchten van."

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan vorig jaar augustus vast. Toen was er al aan de opzet geschaafd. Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant verzette zich tegen het project omdat er volgens haar te weinig rekening gehouden was met de cultuurhistorische waarden van het plangebied en zijn omgeving. Daarnaast vreesde de vereniging voor het verlies van groen in de vroegere pastorietuin. Daar is volgens de hoogste bestuursrechter in Den Haag geen sprake van.

(p Afbeelding: COM_zone_ARCHITECT).