Liam Coolen verraste tijdens de coronacrisis veel mensen met zijn zelfgemaakte kaarten. Op zijn tweede verjaardag werd hij zelf in het zonnetje gezet. (Foto: eigen collectie).
Liam Coolen verraste tijdens de coronacrisis veel mensen met zijn zelfgemaakte kaarten. Op zijn tweede verjaardag werd hij zelf in het zonnetje gezet. (Foto: eigen collectie). Foto: Kristel Coolen

JARIGE JOB WORDT VOLOP VERRAST

Liam nu zelf even in 't zonnetje

Linda van de Wiel

Nadat Liam Coolen vele tekeningen maakte voor mensen in verpleeghuizen en andere inwoners van Boxtel, wilde moeder Kristel ook haar zoontje zelf verrassen. Op Hemelvaartsdag werd de piepjonge kunstenaar namelijk twee jaar. Kristel deed een oproep op Facebook en schreef enkele bedrijven aan: ,.Ik had niet verwacht dat er zóveel respons zou komen.”

Een optreden van een goochelaar, maar liefst 107 kaarten én vele cadeaus van bedrijven. Er werd massaal gehoor gegeven aan het verzoek van Liams moeder. ,,Hij was al weken bezig met het maken van tekeningen voor anderen. Ik wilde graag dat hij tijdens zijn verjaardag in het zonnetje werd gezet. We konden natuurlijk geen groot feest geven vanwege de coronacrisis.”

Daarom besloot Kristel in een bericht op Facebook mensen te vragen Liam een kaart te sturen. Ze benaderde bedrijven en gaf uitleg over de tekeningen en haar wens haar zoontje te verrassen.

Met overweldigend succes. Naast een dikke honderd kaarten vanuit heel Nederland, ontving de jarige job onder meer vrijkaartjes van pretpark Dippy Doe, gepersonaliseerde leesboekjes, heliumballonnen en een snoeppakket.

OVERDONDERD

,,Ik ben totaal overdonderd door de vele reacties. Ik ga alle kaarten in een doos doen, samen met een brief waarin ik opschrijf wat hij allemaal teweeg gebracht heeft.” Ze vervolgt: ,,Ik heb wel een traantje gelaten, zoveel reacties had ik totaal niet verwacht. Ik vind het prachtig dat zoveel mensen aan onze kleine man gedacht hebben.”

En de kleine Liam? Die heeft alweer een stapel tekeningen gemaakt om de dertig bedrijven die cadeaus stuurden te bedanken…


p Liam Coolen glundert op zijn tweede verjaardag tussen de kaarten en cadeaus waarmee hij werd verrast. (Foto: eigen collectie).