Will en Jeanne Sterks werden daags voor Hemelvaart op hun gouden huwelijksdag muzikaal verrast met een aubade door deputaties van drie zanggroepen. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Will en Jeanne Sterks werden daags voor Hemelvaart op hun gouden huwelijksdag muzikaal verrast met een aubade door deputaties van drie zanggroepen. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

JEANNE EN WILL STERKS-KERKHOF

Muzikale verrassing voor gouden paar Selissenwal

HENK VAN WEERT

Graag hadden ze hun gouden huwelijksjubileum daags voor Hemelvaart gevierd met een groot feest. Maar ook voor Jeanne en Will Sterks gooide het coronavirus roet in het eten. Toch ging de vijftigste bruiloftsdag niet in stilte voorbij...

Rond elf uur verschenen enkele leden van zowel het Wereldkoor (waarin Jeanne meezingt) als het Dükerskoor en de Liedertafel (waar Will steevast voor de accordeonbegeleiding zorgt) op het zonovergoten terras bij gemeenschapshuis De Walnoot. Het gouden paar werd thuis, om de hoek in appartementencomplex Ridder, door dochter Angelique uit Den Haag met haar man en de twee kleindochters opgehaald en reageerde verrast op de aubade bij vijver Heerewaerde.

,,Het was een complete verrassing, maar wel héél leuk", vertelde Jeanne vrijdag. Ze werd bijna 72 jaar geleden geboren in Schijndel, terwijl de wieg van Will, die drie jaar ouder is, in Vught stond. ,,In 1986 zijn we naar Boxtel gekomen waar we snackbar Mikies overnamen." Die was een jaar eerder geopend, maar liep niet echt. Will en Jeanne maakten er in de 24 jaar dat ze er uitbater waren een bloeiend bedrijf van.

Na met hun bedrijf te zijn gestopt, stortte het echtpaar zich op vrijwilligerswerk. Niet alleen bij de drie genoemde zanggroepen, maar bij heel veel organisaties. Jeanne is lid van wijkorgaan Platform Selissen en tevens knutseljuf. Will maakt zich regelmatig verdienstelijk als kok in De Walnoot.

Samen zijn ze vaak te vinden in het bruin café van zorgexpertisehuis Liduina, bij de bingo voor zorgorganisatie Cello en ze helpen mee met de kerstmarkt in de wijk. Bovendien zijn Will en Jeanne gastouder voor jongeren van jeugdzorginstelling De La Salle.

Daarnaast maakt het echtpaar graag fietstochten. ,,Op Hemelvaartsdag zijn we nog naar herberg In den Bockenreyder in Esbeek geweest, een afstand van zo'n 65 kilometer. Normaliter drinken we dan graag een glas trappistenbier op het terras. Nu was het gesloten vanwege de coronacrisis, jammer."

Op de vraag of het gouden huwelijksfeest later nog wordt gevierd, reageren Jeanne en Will schouderophalend. ,,Da's moeilijk te plannen momenteel. Misschien volgend jaar. Dan wordt Will 75 en kunnen we de feesten combineren. Maar wie weet hoe het allemaal zal verlopen..."


Met een spandoek én een muzikale hulde op het terras van De Walnoot werden Will en Jeanne Sterks verrast op hun gouden huwelijksdag. (Foto: Bas van den Biggelaar).