Op de padelbaan in sportpark De Bolakkers aan de Hogenbergseweg leefde de Liempdse jeugd zich daags voor Hemelvaart sportief uit. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Op de padelbaan in sportpark De Bolakkers aan de Hogenbergseweg leefde de Liempdse jeugd zich daags voor Hemelvaart sportief uit. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

CLUB ZET IN OP TALENTONTWIKKELING ÉN SOCIALE BINDING IN 'DE BOLAKKERS'

'Peppelieren' maakt jeugd warm voor tennis

HENK VAN WEERT

‘Peppelieren Talent & Fun’. Zo luidt de naam van de activiteitenreeks waarmee de Liempdse tennisvereniging kinderen kennis laat maken met de sport. Daags voor Hemelvaart werd de eerste bijeenkomst gehouden in sportcomplex De Bolakkers aan de Hogenbergseweg.

,,We willen kinderen bij onze club aan een stukje ontplooiing van hun eigen talent laten werken", meldt coördinator en trainer Jorn van den Braak. Uitgangspunt is volgens hem dat ieder kind aanleg heeft waar De Peppelieren op inspeelt. ,,Tijdens de activiteit besteden we ook aandacht aan gezelligheid en sociale binding. Tennis en padel worden gezien als individuele sporten en bij De Peppelieren willen we, met deze reeks, juist dat ‘teamgevoel’ creëren, aldus Van den Braak.

Want in De Bolakkers maken deelnemers aan de jeugdactiviteit niet alleen kennis met tennis, maar ook met padel. Vorig jaar oktober, tijdens de viering van het gouden bestaansjubileum, opende De Peppelieren twee padelbanen. Padel is een uit Mexico overgewaaide combinatie van tennis en squash.

Tien schoolkinderen en twaalf jeugdleden van de Liempdse tennisclub deden vorige week mee aan de eerste editie van Peppelieren Talent & Fun. Het evenement wordt tweemaal per week georganiseerd door trainers met de jeugdcommissie; met twee of drie vrijwilligers leiden zij de oefeningen in goede banen.

Van den Braak: ,,De activiteit is gratis en een mooie aanvulling op de training die onze jeugd krijgt. Op de woensdagen nodigen we kinderen van basisschool De Oversteek uit om gratis en vrijblijvend kennis te maken. Eigen jeugdleden mogen op die dag ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen."


pq Op de padelbaan in sportpark De Bolakkers aan de Hogenbergseweg leefde de Liempdse jeugd zich daags voor Hemelvaart sportief uit. (Foto's: Bas van den Biggelaar).

Een oefening om racketbeheersing te kweken.