Nick en Inge Verbunt volgen de Dorpsbingo Boxtel samen met dochter Lexi (3). Samen maakten ze er een gezellige avond van. (Foto's: Bas van den Biggelaar).
Nick en Inge Verbunt volgen de Dorpsbingo Boxtel samen met dochter Lexi (3). Samen maakten ze er een gezellige avond van. (Foto's: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

ONLINE SPELAVOND BLIJFT POPULAIR: OOK GESLAAGDE EDITIES IN BOXTEL EN ESCH

'Bingospelen? Ach, we kónden geen nee zeggen...'

HENK VAN WEERT

Na succesvolle edities in zowel Liempde als Gemonde, werd afgelopen week ook enthousiast online bingo gespeeld in Boxtel en Esch. Het initiatief werd genomen door respectievelijk het team van eetcafé Le Temps Perdu en voetbalclub Essche Boys. Beide organisatoren blikken tevreden terug.

Inge en Nick Verbunt uit Boxtel kwamen er naar eigen zeggen niet onderuit om mee te spelen op de avond voor Hemelvaartsdag. Daar werd de dorpsbingo georganiseerd door Claire Wijnstok, uitbater van café Le Temps Perdu en haar medewerkers Tom Kurstjens en Emiel van Koot. ,,Tom is een goede vriend van ons. Bovendien sponsort Le Temps Perdu ons volleybalteam waarmee we normaliter elke dinsdagavond meedoen aan de BBO-competitie. Dus ja... zeg dan maar eens nee", grinnikt Inge daags na de uitzending die live te volgen was via de Facebookpagina van het Boxtelse eetcafé aan de Markt.

Uiteindelijk had het koppel geen prijs, maar dat mocht te pret niet drukken. ,,We hebben samen een gezellig avond beleefd. Het is weer eens wat anders in deze coronatijd. En ik moet zeggen: het werd heel leuk gepresenteerd. Als je alleen maar naar het trekken van de bingogetallen zou moeten kijken, wordt het al snel saai. Maar Claire, Tom en Emiel zorgden voor volop spanning. Zeker als de bonusgames voorbij kwamen."

CONFETTIKANON

Volgens medeorganisator Tom werden bijna dertienhonderd kaarten verkocht voor de bingoavond, die mede is opgezet door de Liempdse dj Mike van Dijk van Housefillers Events en Roel van de Ven uit Haaren. ,,Als presentatoren waren we vooraf wel een beetje zenuwachtig, maar het verliep prima. Dolf van Aert won de hoofdprijs die Tijn Maas beschikbaar stelde: twee hotelovernachtingen in een Europese stad naar keuze." Hij vervolgt: ,,Uiteraard hebben we ook even stilgestaan bij het feit dat de horeca vanaf 1 juni weer beperkt open mag. Dat hebben we gevierd door een confettikanon van Magic FX af te schieten."

'HEEL ESCH' SPEELT MEE

Zaterdagavond was 'heel Esch' aan het bingoën, meldde Geert-Jan van Schijndel van voetbalclub Essche Boys zondag. ,,Leuk om te zien dat het evenement in twee weken tijd écht is gaan leven in het dorp."

Door de kaartverkoop hebben de initiatiefnemers voor een flink bedrag prijzen gekocht bij lokale ondernemers. Daarnaast stelden ook veel sponsors uit Esch en omgeving een prijs beschikbaar.

BRAM ROVERS WINT

Bram Rovers uit Esch won de finaleronde en daarmee onder andere een reischeque ter waarde van 270 euro. De winnaar van de tweede ronde ontving een shoptegoed van 150 euro, dat vrij besteed mag worden bij Essche ondernemers.

Van Schijndel: ,,Aan het einde van de uitzending hebben we gebeld met de voorzitter van Essche Boys om het bedrag bekend te maken, hij was zeer verrast en blij met de cheque van ruim 3.000 euro."


u Met een uitgeprinte bingokaart voor het beeldscherm. Dat is voor velen momenteel een aangenaam tijdverdrijf.


'Milieustraat langer of vaker openen in Boxtel'


HENK VAN WEERT

De milieustraat aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel zou vaker en/of langer open moeten zijn. Dat vindt de gemeenteraadsfractie van oppositiepartij Balans. In een brief aan het college van B en W dringt raadslid Gerlof Roubos erop aan om wachttijden te verkorten en verkeersoverlast te verminderen.

Na de uitbraak van de coronacrisis sloot de gemeente aanvankelijk de milieustraat vanwege te grote drukte. Begin april werden bezoekers weer mondjesmaat toegelaten, maar ontstonden opnieuw lange rijen met auto's voor de poorten.

UITRIT MIJLSTRAAT

Balans vraagt aan B en W of bij de hernieuwde openstelling is gekeken naar gebruiken van de in- en uitrit aan de Mijlstraat om de doorstroming te bevorderen. Ook wil de partij weten wat de kosten zijn voor de inzet van de verkeersregelaars bij de milieustraat. Roubos vraagt of het college bereid is om bij verruiming van de openingstijden te stoppen met de inzet van verkeersregelaars. In zijn ogen kan dat best, omdat zijn fractie verwacht dat bezoek aan de milieustraat meer gespreid zal verlopen.

MEER ZWERFVUIL?

De tijdelijke sluiting van de milieustraat én de beperkende maatregelen leiden sinds de heropening tot meer zwerfvuil, zo denkt Balans. Roubos wil dan ook weten hoeveel kilo afval in met name het buitengebied is opgehaald. De fractie zegt het belangrijk te vinden dat Boxtelaren weer volledig gebruik kunnen maken van de milieustraat.

,,Ofwel door ruimere openingstijden ofwel door vermindering van de beperkende maatregelen indien dat verantwoord is. De dienstverlening naar de inwoners moet weer op normaal peil komen, zodat er geen irritatie is bij het wegbrengen van afval én er minder zwerfvuil gestort wordt. Een schoner Boxtel willen we allemaal", schrijft Roubos.

Met een uitgeprinte bingokaart voor het beeldscherm. Dat is voor velen momenteel een aangenaam tijdsverdrijf.