Afbeelding
Foto:

KERKBERICHTEN


HOOGFEEST VAN PINKSTEREN • 31 MEI-6 JUNI


Heilig Hart
parochie

l Pastoraal team. Pastoor G. v. Rossem en kapelaan M. Stanislaus, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 22 15. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, 06-47 24 36 47.

l Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer voor dringende zaken.

l Internet. Kerkberichten en gegevens staan ook op www.heilighartparochie.nl. De parochie is tevens te vinden op Facebook en Instagram.

l Parochiebijdrage. Het geld komt aan de eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De volgende rekeningnummers zijn beschikbaar: Boxtel NL38 RABO 0108 8603 37; Esch NL57 RABO 0155 4007 89; Lennisheuvel NL94 RABO 0108 8034 57 en Liempde NL14 RABO 0128 7923 29.

l Liturgie eerste pinksterdag. Tijdens het hoogfeest van Pinksteren luidt het motto: Begeesterd. Als je de wereldtoestand bekijkt, lijkt Pinksteren wel de grootste uitdaging die je je voor kunt stellen. Onnodig de problemen op te sommen, waarmee de mensheid in de nabije toekomst dreigt te worden geconfronteerd. Voor de oplossing ervan is een complete vernieuwing nodig van leefwijze. Een spiritualiteit die niet vooral gericht op het welzijn van de eigen besloten kring, maar een geestverruiming die oog heeft voor al het geschapene. In die zin kunnen gelovigen niet hartstochtelijk genoeg bidden: ‘Kom scheppende Geest’.

l Liturgie tweede pinksterdag. Het motto luidt: 'Geborgen in Gods Geest'. Een nieuw feest ingesteld door paus Franciscus en onderbouwd door een lange traditie waarin Maria als Moeder van de Kerk wordt aangeroepen. Oude iconen en schilderijen stellen Maria voor met Pinksteren, zittend tussen de apostelen bij het ontvangen van de heilige Geest. Zij is de jonge gemeenschap blijven inspireren zoals ze dat de eeuwen door heeft gedaan. Ook vandaag. Het geeft een veilig gevoel dat de Moeder van Jezus, Moeder van God, ook de Moeder van de Kerk, Moeder van gelovigen is.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

l Basiliek open. De Sint-Petrusbasiliek is op vrijdag open van 09.00 tot 12.00 voor stilte en gebed. Pastoor Van Rossem biedt de gelegenheid om een individuele zegen te ontvangen. De openstelling gaat niet door in het geval er een uitvaart is. Bezoekers dienen anderhalve meter afstand in acht te nemen. De kerk is voorts open op zondag van 11.00 tot 12.30.

l Intenties. Boxtelse misintenties graag in de brievenbus van pastoraal centrum Duinendaal deponeren.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het weten aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

St-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG Eerste pinksterdag, 09.30 besloten hoogmis met pastoor Geertjan van Rossem, kapelaan Marshal Stanislaus en diaken PierPaolo Flesia als voorgangers. Intenties Boxtel: Thijs v.d. Broek jr. (jgt); Dien v.d. Broek- v.d. Hout (jgt); Martinus en Cornelia Verhagen- v. Rulo (jgt); Piet Snijders (mgd); Ferdi Mathilda (mgd); overl. ouders De Haas-Huijs; overl. ouders Van der Sloot-Valks en kinderen; ouders Ronkes-Loen; ouders Van Oirschot-Slaats; Ria, Jacques en Lonneke; bewoners en personeel van Hofjeshuis Vinckenrode (bijz. intentie); Thed de Wit; Janus en Toos v. Gisbergen-Dinslage (jgt); Mirjam v. Heerebeek- v.d. Meulengraaf (verj). Liempde: vruchten der aarde; welzijn alle parochianen. Lennisheuvel: overl. ouders Pijnenburg- v.d. Heijden; Anne-Marie Bakker-Hensen. Esch: Jo v.d. Aa (mgd); Piet v. Gerven (mgd); Thea Spooren- v.d. Meijden (jgt).

MAANDAG Tweede pinksterdag, 09.30 besloten hoogmis met pastoor Geertjan van Rossem, kapelaan Marshal Stanislaus en diaken PierPaolo Flesia als voorgangers. Intentie voor het welzijn van alle parochianen.

l Overleden. isAfgelopen week is afscheid genomen van Jo Rovers- v. Overbeek; zij overleed op 87-jarige leeftijd en is bijgezet in het graf van haar echtgenoot op het kerkhof. Moge zij rusten in de Vrede van de Heer.

l De Ontmoeting gesloten. Het wekelijkse open huis op zaterdagochtend in het contactpunt nabij De Kloosterhof is vanwege het coronavirus tot nader order gesloten. Gelieve misintenties à twaalf euro met gepast geld in een gesloten enveloppe (met naam en telefoonnummer) in de brievenbus van De Ontmoeting te deponeren.

l Aandacht voor zieken. Mensen kunnen hiervoor terecht bij het pastoresteam, telefoonnummer (0411) 67 22 15 en/of De Zonnebloem afdeling Liempde, 06-24 61 44 30.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

l Kerk open. Er zijn geen vieringen, maar de kerk is wel open om een kaarsje aan te steken en voor gebed.

l Misintenties. De misintenties opgeven vóór maandag 11.30 bij pastor Van den Tillaart (0411) 63 34 90 of bij Helma Rombouts (0411) 67 25 94. De envelop met twaalf euro en de naam en datum van de intentie kan in de bus van De Uitwijk worden gedeponeerd.

l Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart via de pastor.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

l Openstelling kerk. De kerk is zondag van 10.00 tot 11.00 geopend; er zijn geen vieringen.

l Misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 gedeponeerd worden. Telefonisch doorgeven kan ook via tel. 60 15 65.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

Sint-Lambertus
Gemonde

l Vieringen afgelast. Alle vieringen zijn tot en met 1 juni afgelast. Kerk is open op momenten dat er een mis zou zijn. Bezoekers zijn welkom voor persoonlijk gebed.

l Intenties. ZATERDAG 18.30 vigilie van Pinksteren; Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden.

ZONDAG 10.00 uit dankbaarheid vanwege het 60-jarig huwelijksjubileum van Harrie en Leentje v.d. Dungen- den Otter; geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen.

Protestantse
Gemeente

l Geen bijeenkomsten. Alle diensten zijn voorlopig geannuleerd. Op de website zijn alternatieve vormen van vieren in huiselijke kring te vinden.

l Bereikbaarheid. Margré Schoondermark, tel. 06-20 11 73 64.

l Website. Meer informatie: in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.