Lola Nouwens en Jan Pennings zijn door het tv-programma LEGO-Masters bekende Boxtelaren geworden. Maar op sterallures zul je de twee niet kunnen betrappen. Dat blijkt ook tijdens het programma, als Lola in tranen uitbarst als twee andere kandidaten de show moeten verlaten en Jan steeds een bemoedigend klopje op de schouder geeft bij zijn 'concullega's'. (Foto: RTL/William Rutten).
Lola Nouwens en Jan Pennings zijn door het tv-programma LEGO-Masters bekende Boxtelaren geworden. Maar op sterallures zul je de twee niet kunnen betrappen. Dat blijkt ook tijdens het programma, als Lola in tranen uitbarst als twee andere kandidaten de show moeten verlaten en Jan steeds een bemoedigend klopje op de schouder geeft bij zijn 'concullega's'. (Foto: RTL/William Rutten). Foto: RTL/William Rutten

BOXTELAREN LOLA NOUWENS EN JAN PENNINGS NAAR HALVE FINALE POPULAIR RTL 4-PROGRAMMA LEGO MASTERS

‘Leuk en tegelijk gek om onszelf op televisie te zien’

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met zo’n 1,7 miljoen kijkers per aflevering (inclusief uitgesteld kijken), mag het televisieprogramma LEGO Masters een echte kijkcijferhit genoemd worden. En ook menig Boxtelaar zet elke zaterdagavond de televisie op RTL 4 om de prestaties van dorpsgenoten Lola Nouwens en Jan Pennings te aanschouwen. De twee Boxtelse ex-geliefden wisten zaterdag de halve finale te behalen met hun LEGO-uitvoering van een blender.

Dat één op de tien Nederlanders haar en Jan elke week op televisie zien, vindt Lola soms maar moeilijk te bevatten. ,,Het blijft een raar idee dat zoveel mensen naar je kijken”, zegt de Boxtelse lachend. ,,Ik vind het zelf leuk om terug te zien, maar ook een beetje gek. We zijn soms zelf ook verrast door dingen die we doen of zeggen, in het heetst van de strijd vergeet je dat.”

Hoewel Lola en Jan al weten hoe het programma voor hen zal aflopen, zijn de uitzendingen elke week een verrassing. ,,Het is voor ons vooral leuk om te zien wat er aan de tafels van de andere kandidaten allemaal gebeurt. Als je zelf druk aan het bouwen bent, krijg je dat helemaal niet mee.”

In het programma strijden de kandidaten om de titel LEGO Master 2020. Maar het echte competitie-element ontbreekt vaak tijdens de uitzendingen. ,,Het is inderdaad een lief programma”, zegt Lola lachend. ,,We helpen elkaar tijdens opdrachten of geven tips. Presentatoren Ruben en Kürt wijzen ons er soms op dat het uiteindelijk wél een wedstrijd is, bij ons overheerst vooral het gevoel dat we gave en mooie bouwwerken willen laten zien.” Ook nu de opnames allang zijn afgelopen, hebben de kandidaten onderling vaak contact. Dat hun band goed is, bleek tijdens de uitzending van zaterdag toen Lola in tranen afscheid nam van het afgevallen duo Arno en Andreas. ,,We hebben echt een klik met elkaar, dat geldt eigenlijk voor alle deelnemers. Er is bijna dagelijks contact, we noemen onszelf ook wel de LEGO Masters family. Heel bijzonder.”

COMPLIMENT

De opdrachten zijn veelzijdig en het is duidelijk dat de stijl van elk duo varieert. Zo zagen de kijkers twee weken geleden dat Lola en Jan de grootste moeite hadden een sterke brug te bouwen. Lola: ,,Dat was echt totaal niet ons ding. Wij houden meer van details en verfijning, bouwwerken met veel verhaaltjes. Elk duo heeft echt een eigen stijl. We willen wel alles proberen, maar soms blijkt het gewoon niet bij je te passen. Dat is niet erg, want we hadden tijdens het bouwen wel heel veel plezier.”

Het televisieprogramma is zelfs in de race voor de Gouden Televizierring. Mensen kunnen vanaf nu stemmen op het programma van hun voorkeur. ,,Met zoveel kijkers per aflevering is duidelijk dat LEGO Masters populair is”, vindt Lola. ,,We horen veel terug van mensen dat er op zaterdagavond eindelijk weer een tv-show te zien is die ze met hun kinderen kunnen kijken. Dat is het beste compliment wat het programma kan krijgen.”

LIKE

Door de coronacrisis zitten veel mensen thuis, LEGO Masters vormt dan ook een inspiratie om zelf de Deense blokjes weer van zolder te halen. Lola en Jan krijgen via social media veel foto’s gestuurd van bouwwerken van kinderen. ,,Als we die liken, zijn ze echt zo blij en dankbaar”, vertelt Lola. ,,We krijgen sowieso heel veel reacties. Het blijft raar om ineens een bekend gezicht te hebben, maar iedereen is eigenlijk heel lief en positief.”

Hoe het programma gaat aflopen? Dat mag natuurlijk nog niet worden gemeld. Zaterdag 23 mei is de halve finale te zien, een week later de finale. Lola: ,,Vooral kijken dus!”


GROOT ONDERHOUD AAN GSM-ANTENNE

Werken op hoog niveau bij toren 'Magere Josje'


MARC CLEUTJENS

Dat is even schrikken! Twee betonboorspecialisten houden dinsdagmiddag rond het middaguur de oren dicht als de klokken van Magere Josje twaalf uur slaan. Ze bevinden zich pal naast de galmgaten van de vroegere toren van de Maria Reginakerk waar deze week onderhoud wordt verricht aan gsm-antennes.

,,We moeten vandaag gaten boren zodat er laten nieuwe antennebekabeling kan worden aangebracht”, vertelt een van de werklieden. Terwijl twee collega’s op 65 meter hoogte boorwerkzaamheden uitvoeren, houdt hij een oogje in het zeil en onderhoudt hij telefonisch contact met de twee ‘hoogwerkers’. Op het trottoir voor appartementencomplex Banier staat een mammoetkraan, die kan reiken tot de torenhaan als het moet.

Dat is deze week niet nodig. Rond de galmgaten van Magere Josje bevindt zich een aantal gsm-antennes die met enige regelmaat onderhouden moeten worden. Ditmaal wordt de bedrading van de antennes vervangen. Deze werkzaamheden dienen vooraf bij de gemeente Boxtel aangekondigd te worden, zo legt wethouder Herman van Wanrooij uit. ,,Elke telecomprovider heeft volgens de Wet op de Telecommunicatie een meldplicht”, aldus de wethouder.

VERKEERSCIRCULATIE

De werkzaamheden bij Magere Josje hebben gevolgen voor de verkeerscirculatie in de wijk. De Baanderherenweg is deze week in noordelijke richting afgesloten tussen de rotonde in de Achterberghstraat en de kruising met de Van Beekstraat. De parkeergarage van Banier is bereikbaar voor bewoners, ook de parkeervakken aan de Baanderherenweg kunnen deels gebruikt worden. Voor doorgaand verkeer is een omleiding aangegeven via Baanderherenweg, Stenen Kamer, Molenwijkseweg, Selissenwal en Vaandelstraat. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 22 mei.


p Dinsdagochtend, 12.00 uur: betonboorspecialisten voeren werkzaamheden uit aan de gsm-antennes op Magere Josje. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding