Afbeelding
Foto:

STOPLICHTEN LIEMPDE VERVANGEN

Binnenkort weer wachten op groen bij rijksweg A2

PÅL JANSEN


Ze staan al een poosje uit: de stoplichten nabij Liempde aan de Boxtelseweg. Maar daar komt waarschijnlijk deze week verandering in. De gemeente Boxtel laat ze binnenkort vervangen, aldus een woordvoerster.

De verkeerslichten nabij de Poort van Liempde gingen op zwart na een ongeval. Om te voorkomen dat er te veel onduidelijkheid bij automobilisten zou ontstaan, werden de voorsorteerstroken daarom afgesloten. In feite is het nu dus een rechttoe rechtaan kruispunt.

Iets verderop, ter hoogte van Peerkesbos aan de Keulsebaan, staan ook stoplichten die aan vervanging toe zijn. Niet vanwege een ongeval, maar omdat deze zijn verouderd. 'Die staan technisch op omvallen', zei verkeerswethouder Herman van Wanrooij in november 2019 tegen deze krant.

En zo zijn er meer stoplichten in de gemeente Boxtel die zijn verouderd of aan vervanging toe zijn. Zo werd er op het kruispunt Vic. Van Alphenlaan/Mgr. Wilmerstraat/Bosscheweg al een noodinstallatie aangebracht omdat ook daar continu storingen optraden.

ÉÉN MILJOEN EURO

In de begrotingsplannen die in het najaar van 2019 zijn gepresenteerd, kondigde de gemeente al aan dat tot en met 2023 alle verkeerslichten worden vervangen of gerepareerd. Daarvoor trekt zij een miljoen euro uit. De precieze invulling is ook afhankelijk van de plannen omtrent het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer.

Maar de verkeerslampen aan de Boxtelseweg kunnen dus alvast worden aangepakt. De gemeente verwacht die een dezer dagen te kunnen installeren.


p Bij de op- en afrit van de rijksweg A2 nabij Liempde staan de verkeerslichten al enige tijd op zwart. Om onduidelijkheid bij automobilisten te voorkomen, werden de voorsorteerstroken tijdelijk afgesloten. (Foto: Pål Jansen).