De band Acting the Maggot brengt Ierse feestmuziek en ballads via Facebook naar de huiskamer. Om het publiek te vergroten is ook Brabants Centrum hierbij betrokken, net zoals enkele Ierse pubs in het land. (Foto: Acting the Maggot).
De band Acting the Maggot brengt Ierse feestmuziek en ballads via Facebook naar de huiskamer. Om het publiek te vergroten is ook Brabants Centrum hierbij betrokken, net zoals enkele Ierse pubs in het land. (Foto: Acting the Maggot). Foto: Acting the Maggot

BRABANTS CENTRUM ZENDT CONCERT UIT

Acting The Maggot streamt liveoptreden

BRABANTS CENTRUM ZENDT CONCERT UIT

Acting The Maggot streamt liveoptreden

De band Acting The Maggot van Boxtelaar Maarten de Gans verzorgt zaterdag 23 mei een livestream op Facebook. Dat is op het eerste oog niet zo bijzonder. Voor dit online concert heeft de formatie echter de handen ineengeslagen met meerdere partijen die het liveconcert gaan uitzenden. Door middel van zogeheten crossposting is de stream op meerdere pagina’s te zien. Ook Brabants Centrum zendt het optreden zaterdag via zijn Facebookpagina uit.

Livestreamen gebeurt in deze coronatijd wel vaker, ook de Ierse folkband heeft dit al eens gedaan. Zo heeft De Gans, oprichter en zanger van Acting the Maggot, al een paar keer solo op zijn gitaar online Ierse nummers ten gehore gebracht. Nu pakt de band het echter net even wat grootser aan. Door de stream op meerdere Facebookpagina’s tegelijkertijd uit te zenden, wordt een groter publiek bereikt. Zo zal de livestream te horen en te zien zijn op zowel de Facebookpagina van de band zelf als bijvoorbeeld die van het Brabants Centrum. ,,Op die manier weten we ook zeker dat we bij de Boxtelse fans binnen komen”, legt De Gans uit.

THUIS

Omdat de band ook in de rest van het land fans heeft, benaderde De Gans meer partijen met de vraag het concert uit te zenden: ,,Zo hebben we nog een drietal Ierse pubs gevonden die meedoen, zoals O'Casey's in Den Haag en O'Sheas in Eindhoven. Daarnaast hebben ook poppodium De Meester in Almere en een groot online boekingsplatform genaamd Unplug and Play Artiestenvereniging toegezegd het optreden te tonen op hun pagina's. Die zijn samen goed voor tienduizenden bezoekers en likes. Dus ondanks dat we door het coronavirus dit jaar niet live op festivals kunnen spelen, komen we nu alsnog naar de liefhebbers thuis via het beeldscherm.”

Of er voor zaterdag nog meer partijen aanhaken, weet De Gans niet. ,,We hebben nog wat lijntjes lopen, maar we zijn al reuzeblij met dit resultaat. Als elke Facebook-fan kijkt, bereiken we toch een publiek zo groot als op Paaspop."

FACEBOOK

De livestream is zaterdagavond vanaf 20.00 uur rechtstreeks te zien zijn op de Facebookpagina van Brabants Centrum. Ga hiervoor naar: www.facebook.com/brabantscentrum/.