Vanaf de bank op bezoek bij een aardgasvrij huis


Tijdens de jaarlijkse Duurzame Huizen Route zetten huiseigenaren hun deuren open om te vertellen over de milieuvriendelijke maatregelen die zij hebben genomen. De huidige coronavoorschriften beletten het geïnteresseerden echter om bij iemand langs te gaan. Zaterdag 30 mei krijgen zij toch een kijkje in de keuken met behulp van een videoverbinding.

Boxtelaar Jan Juffermans doet al jaren mee aan de Duurzame Huizen Route en geeft ook nu een (digitaal) kijkje in zijn woning. Tijdens de online thematour geeft hij dit keer uitleg over de duurzame maatregelen in zijn jaren ’70-woning, zoals de lucht/water-warmtepomp, zonnepanelen en wandverwarming. Hij deed zelf veel kennis en ervaring op met duurzaam wonen, en helpt anderen daarmee graag op weg.

AANMELDEN

Met deze digitale rondleiding wil Juffermans anderen inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een overzicht van alle rondleidingen is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.


Kleine Aarde Netwerk zoekt bestuursleden

De vereniging Kleine Aarde Netwerk (KAN) is vanwege bestuurswisselingen op zoek naar een nieuwe voorzitter en een algemeen bestuurslid. De vereniging komt graag in contact met mensen die willen bijdragen aan een groene, duurzame en educatieve toekomst van De Kleine Aarde (DKA). De vacatures zijn te vinden op www.kleineaardenetwerk.nl.

KAN zet zich sinds 2017 in voor behoud en versterking van de natuur, de cultuurhistorie en het duurzame gedachtegoed van DKA. Hiervoor werkt de vereniging samen met stichting De Kleine Aarde en andere partijen op het terrein, waaronder de Voedseltuin en imkers. Op deze manier moet het terrein natuurrijk en karakteristiek blijven, komen er duurzame ideeën en uitgangspunten, en komen er mogelijkheden voor natuurbeleving en educatie. KAN ondersteunt via projecten en activiteiten op DKA een duurzaam netwerk in de regio en is een groeiende samenwerking tussen organisaties, groepen, bedrijven en personen voor een duurzaam en groen Boxtel.