Wethouder Eric van den Broek is trots op de inzet van de vrijwilligers van Radio TL. Hij bedankte hen in de voortuin van dj Frank Stans aan de Parallelweg Noord. (Foto: Hans van Doorn).
Wethouder Eric van den Broek is trots op de inzet van de vrijwilligers van Radio TL. Hij bedankte hen in de voortuin van dj Frank Stans aan de Parallelweg Noord. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

WETHOUDER DANKT ACTIEGROEP VOOR INZET

Vrijwilligers Radio TL staan zelf in het zonnetje

Al ruim zes weken zetten de dertien vrijwilligers van Radio TL en Boxtels Vertier zich met hart en ziel in voor de medemens in tijden van corona. Van bloemetjes voor mantelzorgers tot het aanvragen van verzoeknummers tijdens de uitzendingen van dj Frank Stans. Hoog tijd om deze club zelf eens in het zonnetje te laten zetten, dacht Alex van Vreede.

Van Vreede maakt ook deel uit van Boxtels Vertier, maar wilde zijn vrienden eens goed verrassen. ,,We werken de hele week hard om in het weekend onze acties te verzorgen. Het team wist van niks toen ik ze in het geheim had betrokken bij onze 'Blijk van waardering'-actie van afgelopen week. Het thema was dankbaarheid, dus dat paste goed", aldus de Boxtelaar.

Alle teamleden kregen van Van Vreede een ingelijste tekst om de inzet en de onderlinge vriendschap te herinneren. Daar zat ook nog een roos bij en de boodschap 'Vriendschap & Liefde, muziek brengt ons samen'.

REEP CHOCOLADE

Om zijn bedankje extra kracht bij te zetten, schakelde Van Vreede ook de gemeente Boxtel in. ,,Ik heb gevraagd of iemand van het college van B en W bij de overhandiging aanwezig kon zijn omdat we al onze acties voor de gemeenschap doen. De gemeente heeft onze acties vanaf het eerste uur gesteund, daar zijn we erg blij mee", geeft Van Vreede, die tijdens de radiouitzendingen bekend staat als de reizende reporter, aan.

Wethouder Eric van den Broek bracht voor iedereen een reep chocolade en overhandigde een persoonlijk geschreven kaart, waarin hij samen met wijkmakelaar Mieke van de Donk waardering uitsprak. Een gebaar dat door de vrijwilligers zeer werd gewaardeerd.

ENTHOUSIAST

Van Vreede legt uit waarom zijn vrienden dit hart onder de riem verdienen: ,,Wat zo mooi is aan de club is dat we een team hebben van jong tot wat ouder. Onze kinderen doen mee, maar ook onze kleinkinderen lopen rond in een shirt van Radio TL & Boxtels Vertier. We zijn klein begonnen en hadden slechts een beperkt budget per weekend begroot, maar doordat het publiek zo enthousiast is geworden en we veel donateurs hebben gevonden, konden we in sommige weekenden bijna het zevenvoudige aan doelen schenken."

Naast een presentje voor de vrijwilligers, was er ook goed nieuws voor iedereen die de uitzendingen graag wil beluisteren, maar geen internet heeft. Want Radio TL zendt nu ook uit op de radiofrequentie van Omroep Dommeland.


q Wethouder Eric van den Broek bedankte de vrijwilligers van Radio TL in de voortuin van dj Frank Stans aan de Parallelweg Noord. (Foto: Hans van Doorn).