Afbeelding
Foto:

What’s Up, danseressen?


Een beetje onwennig is het wel voor Jade Peters (10, links), Amber van Weelden (8, midden) en Mijntje Gelissen (10, rechts). Maar dansen op een van de tennisbanen van sportcomplex De Braken in Boxtel is een veel beter alternatief dan geen dansles. Dat vond ook dansjuf Marcia Treffers van dansschool Moevz. Ze zoekt daarom met tientallen jonge danseressen de buitenlucht op om zich uit te leven op muziek.

Jullie hebben lange tijd niet kunnen dansen meiden. Hoe is het om weer te beginnen? Amber: ,,Ik ben er heel blij mee. We kunnen eindelijk weer wat leuks doen.” Mijntje: ,,Nou ik ook. Lekker sporten. En ik vind het superleuk om iedereen weer te zien.” Jade: ,,Ik ben eindelijk weer in beweging.”

Wat hebben jullie vandaag allemaal gedaan? Mijntje: ,,We hebben vandaag vier opwarmliedjes gedaan. Dat zijn er normaal gesproken maar twee. Maar een goede warming-up was wel nodig want als je in de schaduw stond was het best wel fris.” Amber: ,,We hebben een dansje van Tik Tok (een sociaal mediaplatform - red.) gedaan. Geen idee welk dansje, ik heb geen account.” Jade: ,,Ik wel, maar ik ken het ook niet. Het was in elk geval wél leuk.”

Dansen op een tennisbaan is vast heel anders dan swingen in een zaal toch? Jade: ,,Ik vond het vooral heel grappig. Het werd wel een beetje koud toen er steeds meer schaduw op de baan kwam.” Mijntje: ,,Daardoor moesten we de hele les in beweging blijven. Ik vond dansen op de tennisbaan gek en leuk. En we moesten afstand houden van juf Marcia, dat hoeft normaal gesproken natuurlijk niet. Oh, en er kwam een dikke windvlaag. Dat gebeurt binnen niet.” Amber: ,,Ik vond het vooral heel raar. We mogen niks eten op de baan en er stonden heel veel mensen om ons heen te tennissen.”

Zijn jullie volgende week weer van de partij? Mijntje: ,,Als ik kan, ben ik er elke week bij. Ik zou niet weten waarom niet.” Amber: ,,Echt wel, ik ben blij dat ik wat leuks kan doen.” Jade: ,,Ik ben er volgende week weer hoor.”

Hebben jullie tips om buiten dansen nóg leuker te maken? Amber: ,,We kunnen allemaal verkleed komen. Als ballerina in een skipak tegen de kou.” (Tekst & foto: Linda van de Wiel.)