Afbeelding
Foto: Roy Peijnenburg

56 ORGANISATIES, CLUBS EN BELANGENGROEPEN NAMEN DEEL AAN VRAGENLIJST

Resultaten uit enquête MGD liegen er niet om

Ter ondersteuning van het verhaal over de dienstverlening van MijnGemeenteDichtbij heeft Brabants Centrum de cijfers erover verzameld in de grafieken op deze pagina. We nemen ze even van boven naar onder door.

In de bovenste grafiek is gevraagd naar de dienstverlening in brede zin. De letterlijke vraagstelling was: 'MijnGemeenteDichtbij werd in 2016 opgericht om de dienstverlening van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel te verbeteren. Hoe zou u de situatie vóór de ambtelijke fusie met die van nu willen vergelijken als u kijkt naar de dienstverlening?'

Veel organisaties, belangengroepen en clubs/verenigingen kijken met een kritisch oog naar de dienstverlening van de gemeente Boxtel: zij hebben daar dan ook veel mee van doen. De respondenten praten mee met beleid, hebben dikwijls vergunningen nodig en zijn in sommige gevallen gesprekspartner. In de middelste diagram is dan ook te zien dat 95 procent van de respondenten meerdere keren per jaar of vaker te maken heeft gehad met de ambtelijke organisatie.

Letterlijk werd aan de respondenten gevraagd: 'Hoe vaak heeft uw organisatie vanaf 2016 te maken gehad met ambtenaren van MijnGemeenteDichtbij?'

In de onderste grafiek is te zien welk cijfer respondenten de dienstverlening van MijnGemeenteDichtbij gaven. Daarin zijn verschillende elementen opgenomen, die ook terug te lezen zijn in de grafiek. De bevraagden konden zelf selecteren op welke manier zij te maken hebben met de ambtelijke organisatie. Hoe de partijen te maken hebben met de ambtelijke organisatie, verschilt uiteraard per respondent. Maar zowat alle bevraagden hebben op meerdere terreinen zaken te doen met de gemeente Boxtel.

Daarnaast is er nog een categorie 'anders'. Dat zijn de respondenten die op een andere wijze te maken hadden met MijnGemeenteDichtbij buiten de gegeven opties. Dit kwam in de antwoorden op twee zaken neer: ze zijn gesprekspartner of hadden de gemeente nodig in een bemiddelende rol over het gebruik van openbare ruimte.

Letterlijk was de vraagstelling voor de onderste grafiek: 'Welk cijfer zou u willen geven voor de behandeling van de wens(en) van uw organisatie? 1 is uitstekend, 4 is slecht. Vul ook n.v.t. (niet van toepassing) in als uw organisatie met het betreffende onderwerp niet van doen had in de periode 2016 tot en met 2020.' (Illustraties: Roy Peijnenburg).

Afbeelding
Afbeelding