Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

KROMPLOEGERS BRENGT SERENADE AAN GERARD VAN HEERTUM

'Ik was echt compleet verrast'

LINDA VAN DE WIEL

Toen Gerard van Heertum uit Boxtel zondagochtend opstond, kon hij niet bevroeden dat hij een wel heel bijzonder verjaardagscadeau zou ontvangen. De kersverse tachtigjarige werd namelijk verrast met een serenade van feestband De Kromploegers uit Liempde. Gerard: ,,Het was een heel bijzondere verjaardag.”

Dochter Reggi Penz-van Heertum, die in Oostenrijk woont en daar eigenaar is van gasthuis Haus Renate, gooide een balletje op bij De Kromploegers. In 2011 bracht de muziekkapel namelijk een bezoek aan haar appartementencomplex in Tirol. ,,Diny en ik waren daar toen bij. En we genoten enorm. Het dak ging er destijds af en er werd gedanst op de tafels”, vertelt Gerard. Dat hij jaren later toegespeeld ging worden door dezelfde muziekgroep, was een complete verrassing voor de jarige job. ,,Onze zoon John had ons laten weten dat we op mijn verjaardag thuis moesten zijn en niets voor het eten hoefden te regelen. Uit het niets stond er opeens een groep muzikanten voor de deur ‘Lang zal hij leven’ te spelen.”

UITZONDERING

De serenade die De Kromploegers brachten, is onderdeel van de coronafelicitatiedienst die de muzikanten in het leven bliezen. ,,De eerste serenade brachten we op 7 april en inmiddels hebben we al 121 keer gespeeld voor jarigen en jubilarissen”, licht muzikaal leider Maarten Termeer toe. ,,We doen het eigenlijk alleen voor mensen uit Liempde, maar hebben voor één keer een uitzondering gemaakt. We zijn trouwens niet altijd compleet hoor. Meestal zijn we met zeven muzikanten op pad.”

De serenade is een flinke pleister op de wonde voor Gerard en zijn vrouw Diny, die op 5 mei haar 76e verjaardag vierde. ,,We zouden een groot feest vieren en Reggi zou met haar gezin naar Nederland komen. Vanwege de coronamaatregelen kon dat natuurlijk niet. Maar de serenade en het coronabezoek van een aantal vrienden zorgden toch voor een feestelijke dag.”

Gerard vult aan: ,,Ik was compleet verrast, had totaal niet gerekend op een serenade. En we kregen veel bekijks: de balkons van de appartementen tegenover ons stonden vol blije mensen.”


q Eenmalig brachten de Liempdse muzikanten van De Kromploegers een serenade in Boxtel, speciaal voor Gerard van Heertum. (Foto: Hans van Doorn).